Magyarország

2013.06.15. 16:56

KDNP: Gőgös Zoltán kérjen bocsánatot minden magyar gazdától, akit megsértett!

Budapest, 2013. június 15., szombat (MTI) - Haladéktalan bocsánatkérésre szólította fel a kereszténydemokrata Sáringer-Kenyeres Tamás a szocialista Gőgös Zoltánt az Országgyűlésben elhangzott bekiabálása miatt szombati, MTI-hez eljuttatott közleményében.

Budapest, 2013. június 15., szombat (MTI) - Haladéktalan bocsánatkérésre szólította fel a kereszténydemokrata Sáringer-Kenyeres Tamás a szocialista Gőgös Zoltánt az Országgyűlésben elhangzott bekiabálása miatt szombati, MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kisebbik kormánypárt országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: szomorúan tapasztalják, hogy Gőgös Zoltán (MSZP) nem tud elszakadni a régi beidegződéstől, és még mindig korrupcióban gondolkodik.

Mint írta, a nemzeti ügyek kormánya és az új vidékpolitika végérvényesen véget vetett a korrupt, kiárusító földpolitikának, és "láthatóan ez fáj az MSZP politikusainak".

Felszólítják Gőgös Zoltán képviselőt, mielőtt "beszél és beszól", gondolja át, mit mond. A magyar gazdák termelik meg számára is a tiszta, magyar élelmiszert, ne feltételezzen róluk olyat, melyet politikai környezetében sajnos gyakran tapasztal.

A kereszténydemokrata politikus felszólította Gőgös Zoltán, hogy haladéktalanul kérjen bocsánatot minden magyar gazdától, akit megsértett azzal, hogy korruptnak nevezte.

"Pénz kérdése" - ezt kiabálta be Gőgös Zoltán Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek, amikor a tárcavezető a jobbikos Balczó Zoltán napirend előtti felszólalására válaszolt. A Ház jobbikos alelnöke a külföldiek magyar termőföld-vásárlási feltételeiről kérdezte a minisztert, aki erre reagálva közölte, az új földtörvény értelmében csak helyben lakó földművesek vehetnek földet, ha a helyi közösségből alakult földbizottság jóváhagyta.

A szocialista politikus ekkor szólt közbe, amit Fazekas Sándor a magyar gazdák megsértésének nevezett és visszautasított. "Az MSZP nem engedheti meg, hogy ilyen véleményt formáljon a magyar gazdákról" - fogalmazott a tárcavezető, ami "Így van!" felkiáltást és tapsot váltott ki a kormánypárti padsorokból.

Az ellenzéki politikus pénteki országgyűlési bekiabálása miatt korábban tiltakozott a Fidesz és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) is, és bírálta a szocialistákat a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Gőgös Zoltán az MTI megkeresésére pénteken elmondta, közbekiabálásával nem nevezte korruptnak a gazdákat, hanem a kormány megvesztegethetőségére utalt, amit szerinte egyebek mellett a trafikpályázatok lebonyolítása is alátámaszt.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!