Magyarország

2013.06.09. 12:42

Árvíz - Szobnál már tetőzött a Duna

Szob, 2013. június 9., vasárnap (MTI) - Szobnál vasárnap reggel 6 órakor 732 centiméteres rekordvízállásnál tetőzött a Duna - tájékoztatta a Pest megyei város polgármestere az MTI-t.

Szob, 2013. június 9., vasárnap (MTI) - Szobnál vasárnap reggel 6 órakor 732 centiméteres rekordvízállásnál tetőzött a Duna - tájékoztatta a Pest megyei város polgármestere az MTI-t.

Remitzky Zoltán (független) elmondta, hogy elég erős a gát a településen, így reményeik szerint váratlan esemény már nem lesz.

Közlése szerint még szombat reggel kiköltöztették az ártér szélén lévő Rév utca, Park utca, Sport utca és a Széchenyi sétány 64 lakóját, mivel várható volt, hogy ezt a településrészt elönti a Duna (noha a korábbi árvizeknél ez még sohasem történt meg). Az aggály jogos volt, mert az érintett házakba betört a víz, és most 30 centiméter magasan áll - magyarázta a polgármester.

Hozzátette: 52-en rokonokhoz, ismerősökhöz mentek, a többieket a helyi Szent László gimnázium és az idősek otthona fogadta be.

Szob környékén módosítani kellett az orvosi ügyelet ellátási területén - közölte korábban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.

A dunai árhullám visszaduzzasztó hatása miatt az Ipoly vízszintje is elérheti azt a szintet, hogy Szobról az ügyelet kilenc települést nem tud megközelíteni, ezért a térséget ellátó öt háziorvos megosztva gondoskodik az ügyeletről. Hasonló módon biztosítják a gyógyszertári ügyeletet: a szobi és a vámosmikolai gyógyszertár vezetője is vállalta, hogy telefonon folyamatosan elérhető lesz, és a gyógyszerigényeket kielégíti - írta az ÁNTSZ.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!