Magyarország

2013.06.01. 14:46

A pedagógusokat köszöntése után programokról tárgyal az MSZP-választmány

Budapest, 2013. június 1., szombat (MTI) - A tanárokat köszöntötte az MSZP választmánya szombaton, egy nappal a pedagógusnap előtt. Az ülésen szakpolitikai programokról tárgyalnak.

Budapest, 2013. június 1., szombat (MTI) - A tanárokat köszöntötte az MSZP választmánya szombaton, egy nappal a pedagógusnap előtt. Az ülésen szakpolitikai programokról tárgyalnak.

Botka László, a testület elnök azt mondta: az Orbán-kormány a legsúlyosabb rombolást az oktatás világában hajtotta végre. Az önkormányzati iskolák államosításával, a nagyjából százezer pedagógust foglalkoztató Klebelsberg Intézményfenntartó Központ létrehozásával a tantestületek autonómiája megszűnt - jelentette ki.

Az MSZP oktatási programjának ezért az egyik legfontosabb célja a tanárok szakmai önállóságának visszaállítása - fejtette ki Szeged polgármestere, megjegyezve, hogy az ágazati szakszervezetek egyre inkább érdeklődnek a szocialisták elképzelései iránt.

Kajtárné Botár Borbála, az MSZP pedagógustagozatának elnöke - akit virággal köszöntött Botka László - megköszönte a szocialista párt vezetőinek, hogy kiemelten kezelik az oktatásügyet.

Az MSZP-választmány szombati zárt ülésén Mesterházy Attila pártelnök aktuális ügyekről beszél, majd szakpolitikai programokról tárgyalnak. Az agrárprogramról Gőgös Zoltán és Tabajdi Csaba, a szocialisták "zöldenergiai fordulatáról" Szabó Imre, a fogyasztóvédelmi stratégiáról Simon Gábor, a párt Balaton-programjáról pedig Pál Béla országgyűlési képviselő számol be.

A választmányi tagok a jelenléti ív aláírásakor a második Orbán-kormány harmadik évét értékelő tanulmánykötetet kaptak ajándékba. Az MSZP József Attila Alapítványa által kiadott összegzésben húsz esszé teszi mérlegre a kormány tevékenységét, szakpolitikai területenként. A bevezető tanulmányt az MSZP-nek tanácsokat adó Lakner Zoltán politológus és Szigetvári Viktor közösen írta. Utóbbi 2006-ban és 2010-ben a szocialista párt kampányfőnöke volt, ma viszont már az Együtt 2014 társelnöke. Véleményük szerint bár az Orbán-kormány 2014-es újraválasztásának esélye ingatag, azt nem szabad lebecsülni.

A választmány döntéseiről a szokásoktól eltérően délután nem tartanak sajtótájékoztatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!