Magyarország

2013.04.24. 12:29

Nézőpont: Magyar gyökerek

<em>Sürgölődő emberözönben, az aluljáró szűk folyosóján egymásnak feszült vállak ismétlődő csatájában, bőröndkerekek és lábfejek előre eldőlt mérkőzése közepette, amikor a reggeli beszűkült tudatba csak hangfoszlányok jutnak be.</em>&nbsp;<strong>Horváth Borbála jegyzete</strong>.

Sürgölődő emberözönben, az aluljáró szűk folyosóján egymásnak feszült vállak ismétlődő csatájában, bőröndkerekek és lábfejek előre eldőlt mérkőzése közepette, amikor a reggeli beszűkült tudatba csak hangfoszlányok jutnak be. Horváth Borbála jegyzete. … előreláthatólag 10 percet késik… és egy helyjegyet szeretnék… nem lesz idén tavasz… persze, hogy másodosztály, a mai világban… meg a kormány ugye… egészet kérek, sajnos elvették a rokkantigazolványomat… rongyosra koptatott mondattöredékek között könnyen megüti a fülemet egy "FUCK"! Aztán gyors egymásutánban a "minek jöttetek ide? come hungarian home fuck fuck fuck" – böfögte ki száján az összes angoltudását egy ötvennéhány éves férfi, a vasútállomáson álldogáló négy fiatal színesbőrű fiú felé célozva magyarkodó szónyilait.

Tán a nyelvtudásbéli hiányok, talán az agyban felmerülő hasonló problémák miatt, de magyarázat nem követte a magasröptű gondolatot. Hál’ Istennek – fűzöm hozzá magamban, és legszívesebben odaállnék a fiúk elé nem magyarkodó, de annál magyarvédőbb magyarázattal: Nem minden magyar ilyen, higgyétek el! Ne vigyétek ilyen hírünket, mert én még szívesen nyaralnék, tanulnék, tapasztalnék a ti hazátokban – bárhol is éljetek –, és nagyon sajnálnám, ha a repülőről leszállva az első, amit hallok, egy idegen nyelvű b.meg lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!