Magyarország

2013.03.30. 14:43

Vádat emeltek a balatonakarattyai gyilkosság ügyében

Veszprém, 2013. március 30., szombat (MTI) - Vádemelési javaslattal fejezte be az egy évvel ezelőtt Balatonakarattyán elkövetett emberölés ügyében folytatott eljárást a rendőrség - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján szombaton.

Veszprém, 2013. március 30., szombat (MTI) - Vádemelési javaslattal fejezte be az egy évvel ezelőtt Balatonakarattyán elkövetett emberölés ügyében folytatott eljárást a rendőrség - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján szombaton.Tavaly április 21-én fedezték fel a rendőrök egy balatonakarattyai házban egy 70 éves férfi, egy 54 éves és egy 92 éves asszony holttestét, a helyszíni szemle adatai alapján feltételezhető volt az idegenkezűség - emlékeztet a közlemény.

A rendőrség látókörébe került egy 56 éves budapesti férfi, és a BRFK IX. kerületi rendőrkapitányságának munkatársai még aznap éjszaka elfogták. A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését elismerte, de azt állította, hogy a gyilkosság részleteire nem emlékszik - közölte a rendőrség.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján egyértelművé vált, hogy nem rablógyilkosság történt: bebizonyosodott, hogy az 54 éves nő korábban a gyanúsított élettársa volt, a bűncselekmény háttérében pedig féltékenység állt - tették hozzá.

A vizsgálatok megállapították, hogy a férfi az asszonyt megfojtotta, a 70 éves férfit pedig ütlegelte, többször mellkason szúrta, majd az öntudatlanul fekvő áldozat fejére zacskót húzott. A helyszínt az áldozat kocsijával hagyta el, és a nő bankkártyáit is magához vette - írta a rendőrség.

A férfi ügyében több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, kifosztás, jármű önkényes elvétele és készpénz-helyettesítő fizetőeszközzel való visszaélés miatt folytattak büntetőeljárást.

A szakértői vizsgálatok szerint a 92 éves nő halálát ellátatlanság okozta.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!