Magyarország

2013.03.17. 15:34

Tüntetés - Megkezdődött a Milla Kálvin téri demonstrációja

Budapest, 2013. március 17., vasárnap (MTI) - Megkezdődött az Egymillióan a magyar sajtószabadságért, ismertebb nevén a Milla demonstrációja a budapesti Kálvin téren. A civil egyesület a március 15-én a rendkívüli időjárás miatt elmaradt rendezvény helyett hívta össze vasárnapra a tüntetést a "tisztességes kormányzásért".

Budapest, 2013. március 17., vasárnap (MTI) - Megkezdődött az Egymillióan a magyar sajtószabadságért, ismertebb nevén a Milla demonstrációja a budapesti Kálvin téren. A civil egyesület a március 15-én a rendkívüli időjárás miatt elmaradt rendezvény helyett hívta össze vasárnapra a tüntetést a "tisztességes kormányzásért".A délután három órára Azért a víz az úr mottóval meghirdetett rendezvény elején mintegy négyezren gyűltek össze a téren felállított színpad körül.

A meghirdetett program szerint a demonstráción mások mellett beszédet mond Majtényi László alkotmányjogász, volt adatvédelmi ombudsman, Erdős Virág író, Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke, Setét Jenő polgárjogi aktivista és Tamás Gáspár Miklós filozófus.

Az MTI munkatársai a tömegben látták mások mellett Bajnai Gordont, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetőjét, és több ellenzéki országgyűlési képviselőt, a Párbeszéd Magyarországért párt tagjait. A rendezvényre többen nemzeti színű, MSZP-s és európai uniós zászlókkal érkeztek.

A tüntetésen megfigyelőként megjelent az ombudsmani hivatal több munkatársa is.

Az interneten közzétett meghívóban egyebek mellett az áll, "az elmúlt napokban sok polgártársunk megtapasztalta, milyen bezárva lenni az úton, bennrekedni a kilátástalanságban a cél előtt. Mi, a felelős többség nem ezt akarjuk! Nyitottságot, szabadságot, párbeszédet akarunk, járható utakat, tisztességes kormányzást!" - írták.

A Milla a március 8-án létrehozott Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség tagja; az egyesület elnöke - aki egyben a szövetség társelnöke - Juhász Péter.

A rendezvény színpadát a református templom és a villamosmegálló között állították fel, a beszédeket a Lónyay utca sarkán, egy darura erősített hangszórón is kihangosítják.

A demonstráció idejére a Kálvin tér környékét lezárták, így a 47-es és 49-es villamosok a Szent Gellért tértől a 19-es és a 41-es villamosok útvonalán a Batthyány térre közlekednek.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!