Magyarország

2013.03.30. 14:41

Tovább tart az esős idő

Szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, azaz citromsárga riasztás adott ki Hajdú-Bihar Megye területére.

Szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, azaz citromsárga riasztás adott ki Hajdú-Bihar Megye területére. Szombat délelőtt jelentős mennyiségű csapadék (körülbelül 20 mm), nagyrészt eső hullott. Délután gyengül az eső, viszont vastagodik a felhőtakaró. Este és éjszaka pedig ismét igen sok eső, havaseső hullhat. Gyenge változó irányú marad a légmozgás. Vasárnap mérsékelt széllel, délelőtt erős esővel, borongós, hűvös idő lesz.

Ilyen időben veszélyforrás lehet az árokrendszerben a víz útjába kerülő bármilyen akadály, ami meggátolja a víz elfolyását, vagy felduzzasztja azt. A Hajdú Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az út-és a látási viszonyoknak megfelelően vezessenek. A csúszós, nedves útfelületek veszélyt jelentenek a gépjárművel és a gyalogosan közlekedőkre egyaránt. Kérik a lakosságot, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a meteorológiai előrejelzéseket, illetve a hatóságok közleményeit és tájékoztatóit, továbbá csak a téli időjárási körülményeknek megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak.

Az utakon megnövekedhet a balesetek száma, ami a mentések ideje alatt torlódásokat okozhat. A közlekedőket arra kérjük, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, és készüljenek fel arra is, hogy a szokásos menetidők is meghosszabbodhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!