Magyarország

2013.03.23. 12:38

Rezsicsökkentés - Fidesz: igazságos és jogos a csökkentés

Budapest, 2013. március 23., szombat (MTI) - Igazságosnak és jogosnak nevezte a rezsicsökkentést Rónaszékiné Keresztes Monika fideszes országgyűlési képviselő szombaton a főváros VI. kerületében, a Hunyadi téri vásárcsarnok előtt, ahol Hassay Zsófiával, Terézváros fideszes polgármesterével közösen részt vettek a kormánypárt aláírásgyűjtő akciójában.

Budapest, 2013. március 23., szombat (MTI) - Igazságosnak és jogosnak nevezte a rezsicsökkentést Rónaszékiné Keresztes Monika fideszes országgyűlési képviselő szombaton a főváros VI. kerületében, a Hunyadi téri vásárcsarnok előtt, ahol Hassay Zsófiával, Terézváros fideszes polgármesterével közösen részt vettek a kormánypárt aláírásgyűjtő akciójában.A rezsicsökkentés megvédése érdekében szerdán indult el az aláírásgyűjtés, amelyet a Fidesz aktivistái az ország minden pontján folytatnak.

A kormánypárt Budapest VI. kerületében is arra kéri a lakosokat, hogy aláírásukkal támogassák a kezdeményezést, és ilyen módon is álljanak ki családjuk megvédéséért - mondta sajtótájékoztatóján Rónaszékiné Keresztes Monika.

A politikus a rezsicsökkentést igazságosnak és jogosnak nevezte, egyrészt azért, mert egy magyar átlagcsalád fizetésének körülbelül kétharmadát kénytelen rezsire fordítani, másrészt mert az energiaszolgáltatók nagyon magas extraprofitra tettek szert. Az emberek érdekét úgy védi meg a kormánytöbbség, hogy csökkenti a szolgáltatók extraprofitját - mondta, emlékeztetve egyúttal, hogy a gáz, az áram és a távhő mellett a víz, a csatorna és a szemétszállítás díját is tíz százalékkal mérséklik majd.

Rónaszékiné Keresztes Monika kitért arra is, hogy a szolgáltatók és "a velük összekacsintó balliberális oldal" óriási támadást indított a rezsicsökkentés megakadályozása érdekében, azonban "sem Magyarország, sem Terézváros nem fogja hagyni magát".

Hassay Zsófia polgármester újságírók előtt hangsúlyozta: a terézvárosiak támogatják a rezsicsökkentést, amelyért igenis van értelme küzdeni. Azzal kapcsolatban, hogy a Hunyadi téri vásárcsarnok bejárata előtt, néhány méterre a Fidesz standjától a szocialisták is gyűjtik az aláírásokat (az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséért), Hassay Zsófia azt mondta: az elmúlt évek kampányai során is gyakran előfordult, hogy "szemben állunk egymással fizikai értelemben is".

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!