Magyarország

2013.03.22. 17:26

Munkástanácsok: megkezdődnek a bértárgyalások a Volán-társaságoknál

Budapest, 2013. március 22., péntek (MTI) - Megkezdődnek az érdemi bértárgyalások a Volán-társaságoknál - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége pénteken.

Budapest, 2013. március 22., péntek (MTI) - Megkezdődnek az érdemi bértárgyalások a Volán-társaságoknál - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége pénteken.

A közlemény szerint Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója, Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és Varga Tibor, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége elnöke csütörtöki találkozójukon tisztázták, hogy a munkáltatók és a szakszervezetek között március 28-ra előirányzott tárgyaláson a tulajdonos az érdemi tárgyalások folytatásához elengedhetetlen felhatalmazással látja el a munkáltatói oldalt.

A Munkástanácsok közleménye szerint a találkozón az MNV Zrt. vezérigazgatója megerősítette, hogy rendezték a béren kívüli juttatások 2013. évi kifizetésének ügyét, a munkáltatók felhatalmazást kaptak az erről szóló megállapodások megkötésére a helyi szakszervezetekkel - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) szerdán közölte, hogy érdemi bértárgyalások kezdődtek kedden este a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-vel, ezért elmaradt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) épületéhez szerdára meghirdetett demonstráció.

Baranyai Zoltán, a KKSZ alelnöke az MTI-nek szerdán elmondta: bízik abban, hogy kompromisszumos megoldás születik a bértárgyalásokon. A szakszervezet követelése továbbra is az, hogy minden Volán-társaságnál legyen béremelés. Az 5,2 százalékos inflációt figyelembe véve további 3 százalékos növekedést tartanak indokoltnak, így 8,2 százalékos bérfejlesztést javasolnak ágazati szinten.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI megkeresésére szerdán azt közölte: utasították az érintett társaságok menedzsmentjét a béren kívüli juttatások kifizetésének haladéktalan megkezdésére, továbbá szükségesnek látják, hogy folytatódjon, és a lehető legkorábban eredményesen záruljon a felek között a jövedelmekkel kapcsolatos egyeztetés.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!