Magyarország

2013.03.24. 19:25

Haza és Haladás: tisztességesen és törvényesen gyűjtik az adatokat

Budapest, 2013. március 24., vasárnap (MTI) - A Haza és Haladás Egyesület szerint tisztességes és törvényes az adatgyűjtésük.

Budapest, 2013. március 24., vasárnap (MTI) - A Haza és Haladás Egyesület szerint tisztességes és törvényes az adatgyűjtésük.Az egyesület vasárnap közleményben reagált arra, hogy Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatóján törvénytelennek nevezte az Együtt 2014 adatgyűjtését, amelynek ügyében adatvédelmi vizsgálat indult.

Az egyesület azt írta: "Kocsis Máté hazudik. A Haza és Haladás Egyesület adatgyűjtése mind a Facebook-on, mind pedig másutt tisztességesen és törvényesen történik".

Az egyesület szerint a szükséges adatvédelmi bejelentések megtörténtek. "Péterfalvi Attila hivatalának vizsgálata pedig az adatkezelés ügyében jogsértést nem tud megállapítani", mivel a felhasználók körültekintő és részletes tájékoztatást kapnak arról, hogy milyen célból, milyen adataikkal lépnek kapcsolatba az Együtt 2014 Választói Szövetséggel - olvasható a közleményben.

Az egyesület úgy fogalmazott: "szemben Kocsis Máté hazug fantáziálásaival, a felhasználók csak azokat az adataikat adják át, amelyeket beírnak az adatgyűjtő ívbe. A Haza és Haladás Egyesület adatgyűjtése törvényes, és kizárólag azt a célt szolgálja, hogy az a sok-sok ezer aktivista, aki segíteni akarja a mozgalmat a kormányváltó szövetség felépítésében, kapcsolatba léphessen a szervezettel".

Kocsis Máté arra szólította fel Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetőjét, hogy amíg nem születik meg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatának eredménye, függesszék fel az adatgyűjtést. Közölte továbbá, hogy a Fidesz még mindig választ vár az Együtt 2014-től arra, kik, miért, milyen országokban és milyen szervezeteken keresztül összesítik ezeket az adatokat. Összegzése szerint mindez alkalmas lehet a választások tisztaságának befolyásolására.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!