Magyarország

2013.03.21. 19:50

Haza és Haladás: az Orbán-rezsim maga követi el azokat a bűnöket, amelyekkel másokat vádol

Budapest, 2013. március 21., csütörtök (MTI) - A Haza és Haladás Egyesület szerint az Orbán-rezsim maga követi el azokat a bűnöket, amelyekkel másokat vádol.

Budapest, 2013. március 21., csütörtök (MTI) - A Haza és Haladás Egyesület szerint az Orbán-rezsim maga követi el azokat a bűnöket, amelyekkel másokat vádol.

Szigetvári Viktor, a szervezet alelnöke csütörtöki közleményében utalt arra, hogy miközben a Fidesz országszerte politikai szimpátiát tükröző adatokat gyűjt, a velük szemben szervezkedő ellenzéket hatósági megtorlással fenyegetik.

Hangsúlyozza, hogy a Bajnai Gordonhoz köthető mozgalom a jogszabályok betartásával gyűjti és kezeli a változást akaró polgárok adatait.

Az alelnök megismételte: a jogállamiság fontos próbája lesz, hogy Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke miként dönt a Együtt 2014 adatgyűjtése ügyében.

A Heti Válasz szerdán arról számolt be, hogy egy állampolgári bejelentés szerint az Együtt 2014 adatgyűjtése számos törvényi rendelkezést sért, a politikai nézetekre vonatkozó adatok illetéktelen kezekbe vagy külföldre kerülhetnek. Az állampolgári beadvány szerint a Haza és Haladás Alapítvány a felhasználók gépére egyedi azonosító szoftvert telepít, amely tisztázatlan és ellenőrizetlen módon gyűjthet személyes adatokat a felhasználók Facebook-oldaláról.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön elképesztőnek nevezte ezt a módszert, és több kérdést is intézett Bajnai Gordonhoz. A kormánypárt egyebek mellett arra kíváncsi, hogy miért továbbítják Európán kívüli, meg nem nevezett szervezeteknek magyar emberek adatait, pontosan melyek ezek a szervezetek, milyen célra használják fel az adatokat, és miféle szoftverek azok, amelyeket a felhasználók gépére telepítenek - sorolta a kérdéseket Kocsis Máté, aki szerint súlyos adatkezelési törvénytelenség gyanújáról van szó.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!