Magyarország

2013.03.15. 17:02

Havazás - Vérellátó szolgálat: zavartalan a vérellátás az országban

Budapest, 2013. március 15., péntek (MTI) - Az országban a vérellátás az ítéletidő ellenére is zavartalan - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) pénteken az MTI-vel.

Budapest, 2013. március 15., péntek (MTI) - Az országban a vérellátás az ítéletidő ellenére is zavartalan - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) pénteken az MTI-vel.Azt írták, az időjárás-előrejelzésnek köszönhetően az OVSZ a héten megfelelően fel tudott készülni a hosszú hétvégére "jósolt" téli időjárásra.

Az Országos Vérellátó Szolgálatnál az ország vérkészlete megfelelő, a csütörtökön kezdődött kíméletlen időjárás - országos havazások, hófúvások - ellenére is folyamatosan és kiegyensúlyozottan tudja biztosítani az ország egész területén az egészségügyi intézmények vérrel, vérkészlettel való ellátását, így a betegek ellátása is zavartalan - tették hozzá.

Ezzel együtt az OVSZ ezúton kéri a felnőtt - 18-65 év közötti, egészséges - lakosságot, hogy az idő javulásával keressék fel a lakhelyükhöz legközelebb eső vérellátó intézményt vagy kiszállásos véradási helyszínt, és adjanak vért, ugyanis az ország biztonságos vérellátásához napi 1500-1700 véradásra van szükség. A véradási helyszínek a www.ovsz.hu vagy a www.veradas.hu weboldalakon olvashatók - áll a közleményben.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!