Magyarország

2013.03.15. 17:06

Havazás - MÁV: többórás késésekkel indítanak és fogadnak vonatokat a fővárosban

Budapest, 2013. március 15., péntek (MTI) - A fővárosi pályaudvarok a szerelvényfordulók miatt jelentős, akár többórás késéssel, de fogadnak és indítanak vonatot - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel, hozzátéve: a havazás és a viharos erejű szél továbbra is komoly gondokat okoz a vasúti közlekedésben.

Budapest, 2013. március 15., péntek (MTI) - A fővárosi pályaudvarok a szerelvényfordulók miatt jelentős, akár többórás késéssel, de fogadnak és indítanak vonatot - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel, hozzátéve: a havazás és a viharos erejű szél továbbra is komoly gondokat okoz a vasúti közlekedésben.Both Ferenc sajtóügyeletes tájékoztatása szerint az északkeleti, keleti országrészben a Budapest-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony, a Miskolc-Nyíregyháza és a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon lassan megindult a közlekedés, a Szajol és Debrecen között leszakadt felsővezetéket megjavították, de ennek ellenére a csütörtök este elindult vonatok még nem érkezetek meg a célállomásra.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Komárom és Győr közötti szakaszán a hóátfúvások miatt továbbra is csak egy vágányon tudnak közlekedni a vonatok.

A MÁV-START Zrt. a feláras vonatokra feloldotta a helyjegyváltási kötelezettséget. Az InterCity, a RailJet és az EuroCity járatokra pedig nem kell helyjegyet váltani - tudatta a a vasúttársaság, amely arra kéri az utasait, hogy aki teheti, az ne induljon útnak még vonattal sem.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!