Magyarország

2013.03.15. 19:43

Havazás - Javul a helyzet Zala megyében

Nagykanizsa, 2013. március 15., péntek (MTI) - Zala megyében már csak egy település van elzárva a külvilágtól, mindenütt helyreállt az áramszolgáltatás és kevesebben vannak az ideiglenes melegedőhelyeken is - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság péntek este az MTI-vel.

Nagykanizsa, 2013. március 15., péntek (MTI) - Zala megyében már csak egy település van elzárva a külvilágtól, mindenütt helyreállt az áramszolgáltatás és kevesebben vannak az ideiglenes melegedőhelyeken is - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság péntek este az MTI-vel.A korábbi öt helyett már csak egy települést, a csaknem 300 lakosú Pötrétét zárja el a hó a külvilágtól. A megyében a reggeli csaknem 40 után 11-re csökkent a nem vagy csak nagyon nehezen járható utak száma.

Továbbra is le van zárva a 75-ös főút tíz kilométeres szakaszon, járhatatlan a Sandhoz vezető bekötőút, a Nagyrécse és Nagykanizsa, a Kilimán és Zalaszabar, a Gelse és Pölöskefő, a Felsőrajk és Pötréte közötti összekötőút, Kisgörbő és Zalaszentgrót között két alsóbbrendű út, valamint a 7528 jelű út Újudvarnál.

Keszthely környékén továbbra is rendkívül rosszak az útviszonyok, azt javasolják, hogy a 75-ös főúton az utazók ne közlekedjenek. A 86-os főúton a 30-as kilométer közelében műszaki hibás kamion lassítja a forgalmat.

Zalában mindenütt helyreállt az áramszolgáltatás, Cserszegtomajon egy utca 15 háztartásában azonban nincs vezetékes vízellátás.

Az utakon rekedtek elhelyezésére kijelölt helyek közül Keszthelyen még 24-en vannak az ideiglenes melegedőhelyen, Sármellékről, Nagykanizsáról és Letenyéről mindenki útnak indult a nap folyamán.

A zalai katasztrófavédelem egységeit péntek délután is számos helyre hívták a viharos szélben épületekre dőlt fák miatt, illetve újabb elakadt járművek mentéséhez. Becsehelyen egy menetrend szerint közlekedő autóbusz rekedt a hó fogságában, Homokkomáromban pedig egy bordasérülést szenvedett beteget csak a tűzoltók tudtak eljuttatni a mentőautóig.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!