Magyarország

2013.03.15. 14:50

Havazás - Autókat, házakat rongáltak meg kidőlt fák Zalában

Nagykanizsa, 2013. március 15., péntek (MTI) - Járművekben és épületekben is jelentős károkat okoztak Zalában a viharos szél miatt kidőlt fák, a megyében öt település van elzárva a külvilágtól.

Nagykanizsa, 2013. március 15., péntek (MTI) - Járművekben és épületekben is jelentős károkat okoztak Zalában a viharos szél miatt kidőlt fák, a megyében öt település van elzárva a külvilágtól.A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság péntek délelőtti összegzése szerint Zalaszentlőrincen a szél kidöntött egy 15 méteres fenyőfát, amely egy parkoló személygépkocsira csapódott. A Nagykanizsán, a Múzeum téren kicsavarodott fa parkoló személyautóban és lakóépületben egyszerre okozott kárt. Zalaegerszegen, a Landorhegyi városrészben szintén jelentős anyagi kárt szenvedett egy autós, akinek parkoló járművére egy 15 méteres fa zuhant.

A katasztrófavédelem közölte: a viharos szél egy hótolót is az árokba lökött Karmacs külterületén. Szalapa és Óhíd között pedig egy autóbusz akadt el két utassal, de az úton rekedtek "visszautasították" a kiérkező tűzoltók segítségét.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint Zalában - a reggeli három helyett - kora délutánra már öt települést zárt el a hó a külvilágtól: Kerecsenyt, Orosztonyt, Zalaszentmártont, Pötrétét és Zalamerenyét.

Teljes útzár mellett elakadt kamiont és személyautókat mentenek a 71-es út 113-as kilométerénél.

Továbbra is tilos a járműforgalom a 75-ös úton több szakaszon, le van zárva a Nagyrécse és Nagykanizsa, a Felsőrajk és Pötréte, a Gelse és Pölöskefő, a Kisfakos és Nagyfakos közötti összekötőút, valamint Újudvarnál a 7528-as út. Óhíd és Mihályfa között egy elakadt és üresen otthagyott autóbusz miatt zárták le az utat, Felsőrajk és Pacsa között pedig egy bennragadt kisbusz miatt nem lehet közlekedni.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!