Magyarország

2013.03.01. 09:33

Gázrobbanás Úriban - Szándékosság áll a háttérben

Budapest, 2013. február 28., csütörtök (MTI) - Közveszélyokozás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség az ellen az idős férfi ellen, aki maga is megsérült Úriban, a házában történt gázrobbanáskor csütörtök reggel – közölte a Pest Megyei Rendőr – főkapitányság szóvivője az MTI–vel.

Budapest, 2013. február 28., csütörtök (MTI) - Közveszélyokozás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség az ellen az idős férfi ellen, aki maga is megsérült Úriban, a házában történt gázrobbanáskor csütörtök reggel – közölte a Pest Megyei Rendőr – főkapitányság szóvivője az MTI–vel.Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: mivel a helyszíni vizsgálat megállapította, hogy a robbanást szándékosan kiváltott gázömlés okozta, a Monori Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya közveszélyokozás bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított az ingatlan tulajdonosa, a 71 éves M. József ellen. A kórházban ápolt férfi szabadlábon védekezhet – tette hozzá a szóvivő.

Spitz Alexandra megyei katasztrófavédelmi szóvivő délelőtti tájékoztatása szerint a 200 négyzetméteres ház kétharmada összeomlott, a robbanásban megsérült tulajdonost a monori tűzoltók találták meg a romok között.

Valics Dezső, a mentők sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy az idős férfit az ügyeletes fővárosi kórház égési osztályára vitték, állapota súlyos, életveszélyes.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!