Magyarország

2013.03.15. 09:58

Az MSZP felháborítónak tartja, hogy Szaniszló Ferenc Táncsics-díjat kapott

Budapest, 2013. március 14., csütörtök (MTI) - Az MSZP sajtótagozata felháborítónak tartja, hogy Táncsics-díjat kapott Szaniszló Ferenc újságíró.

Budapest, 2013. március 14., csütörtök (MTI) - Az MSZP sajtótagozata felháborítónak tartja, hogy Táncsics-díjat kapott Szaniszló Ferenc újságíró.

"Az MSZP sajtótagozata nevében felháborodásunknak és megdöbbenésünknek szeretnénk hangot adni, hogy a mai napon Táncsics-díjat kapott Szaniszló Ferenc is, aki sokan szélsőséges nézetei miatt nem tartanak erre alkalmasnak" - mondta Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője csütörtökön az MTI-nek.

Szerinte korábban konszenzus övezte a díj odaítélését. Most viszont úgy látják, hogy a jelenlegi hatalom nem akar konszenzust, nem akar párbeszédet folytatni. Ugyanazt a kettős beszédet folytatja ezen a területen is, mint például a kultúrpolitikai területén vagy amikor bizonyos szélsőséges elemektől nem határolódik el, hanem összekacsint velük - fejtette ki.

A Népszava közleményben tudatta az MTI-vel, hogy a lap főszerkesztője visszaadja 1995-ben kapott Táncsics-díját. Németh Péter így kíván tiltakozni az ellen, hogy Szaniszló Ferenc, az Echo Televízió munkatársa is megkapta ezt a kitüntetést. A közlemény szerint a főszerkesztő azzal indokolta döntését: elfogadhatatlan, hogy olyan valakivel legyen egy sorban, akinek szinte egyetlen gondolatával sem tud egyetérteni.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!