Magyarország

2013.03.16. 18:59

A nyírségi dagonya megette a kétéltűt

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az áramszolgáltató helikopterrel mérte fel mekkorák a károk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a vihar miatt ugyanis vannak területek, ahol már harmadik napja nincs áram.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az áramszolgáltató helikopterrel mérte fel mekkorák a károk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a vihar miatt ugyanis vannak területek, ahol már harmadik napja nincs áram.A legnagyobb gond Ibrány közelében volt, legalábbis erre utal, hogy oda kértek harci kétéltűt, ugyanis az, hogy a terület járhatatlan nem adja kellően vissza a nehézséget. A csapadéktól felázott talaj csúszik, tapad, zsírként csúszik, és a felderítő csapat is elakadt valahol Ibrány – Kertváros és a Buj felé eső nádas területen. Úgy tudni, egy másik kétéltű járművet kell hozni, hogy az elakadt harckocsit kihúzzák. A közút amúgy hómentes, sőt helyenként száraz. A nap közben megemelkedett hőmérséklet elolvasztotta a vékony havat, azonban estére nulla fok alá esik, így tartani lehet tőle, hogy ahol eddig nem takarították el a havat, ott akár napokig is megmarad. Szakemberek dolgoztak az egyik földig hajlott oszlop mellett. Egyikük mutatja, mintha üveghengerben lenne a vastag vezeték. Ez okozhatott olyan terhelést, amit nem bírt a szerkezet. Sajnos, amikor a súly miatt egy oszlop megdőlt, szinte vitte magával a többit, ahogy a vezetékek összekötötték őket. Több oszlopot kell cserélni, és van olyan hely, ahol mély víz várja a munkásokat.

Kótajba érve, az egyik porta előtt Tomika lelkesen lapátolja a havat, neki ez még játék. Édesanyja elmondta: sajnos a három kicsivel nehéz az élet áram nélkül. Amit a hűtőben tároltak, azt ki kellett dobni. Két házzal távolabb szerencsésebbnek érezte magát Horváth Sándor és felesége, bár a családfő tréfálkozva mondja, olyan mintha az őskorban élnénk. Azért kibírtuk, gázfűtés van, gázbojler, víz van, csak az áram hiányzik, de elemlámpával olvasunk újságot. Korán lefekszünk, 5 óra körül, reggel pedig 8-kor kelünk. Az élelmiszerrel nem volt nagy gond, mert az üzletbe el tudtunk menni. Az élelmiszer nem ment tönkre, mert kivittük a szenesbe, ott meg hideg van, így nem ment tönkre túl sok minden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!