Magyarország

2013.02.22. 13:55

Szerződést írt alá a Pázmány egyetem a nagycsaládosok egyesületével

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - Együttműködési megállapodást írt alá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) pénteken Budapesten a nagycsaládokban élő hallgatók felsőfokú tanulmányainak segítése érdekében - közölte az egyetem az MTI-vel.

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - Együttműködési megállapodást írt alá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) pénteken Budapesten a nagycsaládokban élő hallgatók felsőfokú tanulmányainak segítése érdekében - közölte az egyetem az MTI-vel.Mint írták, a PPKE az önköltséges képzési formában tanuló, NOE-tag családok gyermekei számára önköltségük 20 százalékának megfelelő összegű ösztöndíjat biztosít, amennyiben a jelentkezőket a felvételi eljárásban legalább 400 pontot elérve a PPKE bármely alap- vagy osztatlan képzési szakán, nappali tagozatra, önköltséges képzésre veszik fel.

Hozzátették: a második félévtől az ösztöndíj elnyerésének az a feltétele, hogy a hallgató tanulmányi eredménye elérje a 4,00-ás szintet. A juttatást legfeljebb a normál képzési idő tartama alatt kaphatja a diák, tehát ha valaki például az ötéves jogászképzésre iratkozik be, akkor 10 féléven keresztül jogosult erre - jegyezték meg.

A megállapodást Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora és Székely Hajnalka, a NOE elnöke látta el kézjegyével.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!