Magyarország

2013.02.06. 17:46

MSZP: Seszták Miklós adjon hiteles magyarázatot vagy mondjon le!

Budapest, 2013. február 6., szerda (MTI) - Az MSZP felszólítja Seszták Miklóst, hogy vagy "adjon hitelt érdemlő" magyarázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pályázatai kapcsán felmerült kérdésekre, vagy mondjon le.

Budapest, 2013. február 6., szerda (MTI) - Az MSZP felszólítja Seszták Miklóst, hogy vagy "adjon hitelt érdemlő" magyarázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pályázatai kapcsán felmerült kérdésekre, vagy mondjon le.

Az ellenzéki párt szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ha nem mond le és a kormánypártok nem hívják vissza a KDNP-s országgyűlési képviselőt, akkor a közvélemény számára is nyilvánvalóvá válik, hogy itt nem Seszták Miklós "személyes kábelmutyijáról, hanem legalábbis a Fidesz-KDNP-frakciószövetség hallgatólagos beleegyezése mellett történt kormánypárti visszaélésről van szó".

A privatkopo.hu hétvégi híre szerint az NFÜ egyik, szélessávú körzethálózati fejlesztések címén kiírt pályázatán a 20 milliárdos összegből 12,5 milliárd forintot öt olyan cég nyert el, amelyeket ugyanazon a napon hoztak létre, jegyzett tőkéjük megegyezik, a székhelyük címe azonos, továbbá átfedéseket mutat a vállalkozások tulajdonosi körének összetétele is. Két cégben közvetve érdekelt egy olyan zrt. is, amelynek a felügyelőbizottságában benne van Seszták Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő.

Az MSZP szerint a napvilágot látott információk alapján gyakorlatilag kizárható, hogy a milliárdok mindenféle előzmény nélkül, véletlenül landoltak épp az offshore hátterű fantomcégeknél. Nehezen hihető Seszták Miklós magyarázata, amely szerint ő maga semmit nem tudott az elmúlt évtizedek legnagyobb állami korrupciógyanúját felvető ügyletről - áll a közleményben.

Az ellenzéki párt szerint Seszták Miklós ügyének tárgyalására akár már szerdán sor kerülhet a jelenleg is zajló kihelyezett kormánypárti frakcióülésen. Az MSZP bízik benne, hogy "Orbán Viktor ezúttal nem a pártfegyelmet, hanem a közélet tisztaságát tartja szem előtt, és a frakcióülés napirendje kiegészül a Seszták-üggyel".

Seszták Miklós kedden kijelentette, hogy nincs semmiféle offshore ügylete. A kormánypárti országgyűlési képviselő így fogalmazott: úgy fél a baloldal az offshore vádaktól, mint a tűztől, és szerinte van is mitől. Ennek tudja be a személye elleni "összehangolt és alaptalan támadást, amikor olyannal vádolnak meg valakit, amit ők követnek el" - írta az MTI-hez eljuttatott dokumentumban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!