Magyarország

2013.02.20. 14:17

Megállapodást írtak alá ellenzéki pártok és civilek Budapest jövőjéről

Budapest, 2013. február 20., szerda (MTI) - Megállapodást írt alá hét ellenzéki párt és civil szervezet Budapest jövőjével kapcsolatban. A dokumentum szerint a fővárost újra be kell indítani, hogy újra fejlődő, modern és szolidáris közösségé váljon.

Budapest, 2013. február 20., szerda (MTI) - Megállapodást írt alá hét ellenzéki párt és civil szervezet Budapest jövőjével kapcsolatban. A dokumentum szerint a fővárost újra be kell indítani, hogy újra fejlődő, modern és szolidáris közösségé váljon.Az MSZP szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a szocialista párt, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szövetségben, Együtt Magyarországért, a Változást! 2014, a HÍD a Demokráciáért Egyesület, valamint a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége egyetértett abban, hogy a fővárosban meglévő tudás, technológiai felkészültség, kultúra és kezdeményezőkészség Kelet-Közép-Európa meghatározó nagyvárosává teheti.

További fontos lépés, hogy helyreállítsák Budapest önállóságát, hogy újra szabadon dönthessen saját sorsáról. Helyre kell állítani a polgárok önrendelkezését is: a központosító, távoli kormányzati hatalom helyett a kerületben, helyben választott tisztségviselőket kell ismét helyzetbe hozni - olvasható a megállapodás szövegében.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője a keddi egyeztetés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, egész Magyarország nyertese lehet ezeknek a folyamatoknak, mert a magyar GDP 42 százaléka ebben a régióban termelődik. A felek az esélyegyenlőség, a kultúra és az oktatás területén is több egyeztetést folytatnak hetente egyszer.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!