Magyarország

2013.02.06. 15:04

Március végéig befejeződhet a Tihanyi legenda-projekt

Tihany, 2013. február 6., szerda (MTI) - Március végéig befejeződhetnek a Tihanyi legenda-program kivitelezési munkálatai: az Európai Unió által is támogatott, összesen 793 millió forintos költségvetésű projektnek köszönhetően az idei turistaszezonra megújul a balatoni község központja.

Tihany, 2013. február 6., szerda (MTI) - Március végéig befejeződhetnek a Tihanyi legenda-program kivitelezési munkálatai: az Európai Unió által is támogatott, összesen 793 millió forintos költségvetésű projektnek köszönhetően az idei turistaszezonra megújul a balatoni község központja.Mint az önkormányzat közölte az MTI-vel, a 2011-ben indult projektet az Európai Unió és a magyar állam a Közép-Dunántúli Operatív Programon (KDOP) keresztül csaknem 600 millió forinttal támogatja. A beruházásnak köszönhetően tavaly nyáron avatták fel a balatoni község megújult főterét, amely azóta Mádl Ferenc volt köztársasági elnök nevét viseli.

A program részeként teljesen újjáépült a Füredi öbölre legszebb panorámát kínáló Pisky sétány, ahol kiépítették a csapadékvíz-elvezetést, elkészült a közvilágítás, a díszburkolattal együtt új támfal is épült, megújult a kálvária, valamint létrejött egy új rendezvénytér az úgynevezett Visszhang parkoló helyén.

Az elmúlt hetekben Tihany több pontján is kicserélték a közműveket, és új díszburkolat épült. Január végére a műemléki területen földbe kerültek a korábbi légkábelek, februárban pedig a helyükre kerülnek a még hiányzó közvilágítási oszlopok.

Kora tavasszal kertészeti munkákkal, parkosítással, a még hiányzó burkolatok elkészítésével fejeződik be a projekt. A beruházásnak köszönhetően az idei szezonban megszépülve várhatja a turistákat a Balaton egyik legkedveltebb kirándulóhelye - tájékoztatott az önkormányzat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!