Magyarország

2013.02.04. 08:47

Kupcsik Zsuzsi és Wilhelm Mónika grafikái a FISÉ-ben

Budapest, 2013. február 4., hétfő (MTI) - Kupcsik Zsuzsi és Wilhelm Mónika grafikusművész 25 alkotása látható Világok címmel csütörtöktől a Fiatal Iparművészek Stúdiója Galériában.

Budapest, 2013. február 4., hétfő (MTI) - Kupcsik Zsuzsi és Wilhelm Mónika grafikusművész 25 alkotása látható Világok címmel csütörtöktől a Fiatal Iparművészek Stúdiója Galériában.

Wilhelm Mónika Világok című alkotása után kapta a tárlat a címet, ezen a munkán földrészek szakadnak szét és távolodnak el egymástól - mondta el Mascher Róbert, a Fiatal Iparművészek Stúdiójának elnöke az MTI-nek.

Wilhelm egyéni világának sokféleségével foglalkozik, absztraktnak mondható képein tussal húzott vonalrendszerek állnak össze figurákká és motívumokká. A most bemutatott 15 alkotását 2008-tól tussal és lazúrozással készíti. Helyenként színes technikát is használ és felrúgva a hagyományos konvenciókat, filctollal egészíti ki képeit. Műveinek inspirálója Jong-Ning Cseng tajvani művész, akinek képeivel 2011-ben ismerkedett meg a Ludwig Múzeumban. A tárlaton látható lesz még a Babszem Jankó és a Sárga folyó című alkotása is.

Kupcsik Zsuzsinak tíz művészportréját állítják ki, ezek közül Mascher Róbert kiemelte Karinthy Frigyes íróról és Peternák Miklós művészettörténészről készült számítógépes portrét, amelyet fára égetett majd gravírozott, a fa évgyűrűi így a mű részévé váltak.

Mindkét művész a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, Wilhelm Mónika porcelántervezésből, Kupcsik Zsuzsi pedig alkalmazott grafikából diplomázott.

A tárlat február 22-ig tart nyitva.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!