Magyarország

2013.02.18. 19:06

Kortárs szürreális festményekből és szobrokból nyílik kiállítás Budapesten

Budapest, 2013. február 18., hétfő (MTI) - Pintér Gábor festő és Kovách Gábor szobrász legújabb szürreális munkái láthatók péntektől a budapesti Deák Erika Galéria kiállításán.

Budapest, 2013. február 18., hétfő (MTI) - Pintér Gábor festő és Kovách Gábor szobrász legújabb szürreális munkái láthatók péntektől a budapesti Deák Erika Galéria kiállításán.Az Idegenek a céllövöldében című tárlaton bemutatják Pintér Gábor festő teremtményeit, akik egyszerre hősök és cirkuszi mutatványosok, valamint Kovách Gábor vidám, mitologikus állatfiguráit. Mindkét alkotó játékos és ironikus nyelven tart tükröt a mai kor társadalma elé - olvasható a galéria MTI-nek elküldött ajánlójában.

Pintér Gábor mintegy kilenc, hagyományos technikával készült festményét állítja ki, az idén készült Erdei út című olajfestménye mellett egy triptichon is látható lesz a tárlaton. Műveinek kiindulópontja általában egy hétköznapi szituációt ábrázoló privát vagy publikus kép. Vásznait élénk színekkel és határozott gesztusokkal festi meg, ecsetvonásaival olyan világot jelenít meg, amelyben a látványt a felületek expresszivitása uralja. Nagyméretű, hagyományos olaj-vászon technikával készült festmények mellett papírmunkákat, fotókat és installációkat is készít.

Kovách Gábor most bemutatott új alkotásait elsősorban a könnyedség és a játékosság jellemzi, munkáin a látószögek felcserélésével különböző nézőpontokat emel ki és értelmez újra.

Alakjai olyan emberszerű lények, amelyek mesefigurák és mitológiai alakok keverékéből születnek. Gyakran merít más kultúrákból, figurái az ember változékony hangulatait jelenítik meg.

Kovách Gergő 1998-ben végzett a képzőművészeti főiskola szobrász szakán. Pintér Gábor pedig 2008-ban szerzett festőművészi diplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.

A tárlat március 23-ig tart nyitva.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!