Magyarország

2013.02.01. 11:57

Gyurcsány: Orbán felszámolta a köztársaságot

Budapest, 2013. február 1., péntek (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) tisztelettel hajt fejet a magyar történelem három köztársaságának emléke előtt, egyúttal pedig "arról is megemlékezik, hogy az elsőt Kun Béla rombolta le, a másodikat Rákosi Mátyás, a harmadikat pedig Orbán Viktor" - írta a köztársaság emléknapja alkalmából megfogalmazott pénteki közleményében Gyurcsány Ferenc.

Budapest, 2013. február 1., péntek (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) tisztelettel hajt fejet a magyar történelem három köztársaságának emléke előtt, egyúttal pedig "arról is megemlékezik, hogy az elsőt Kun Béla rombolta le, a másodikat Rákosi Mátyás, a harmadikat pedig Orbán Viktor" - írta a köztársaság emléknapja alkalmából megfogalmazott pénteki közleményében Gyurcsány Ferenc.A DK elnöke szerint a gesztus, amellyel a Fidesz "törölte hazánk nevéből" a köztársaság szót, "több volt az elnevezés megváltoztatásánál: ténymegállapítás volt és igénybejelentés". Megállapította a tényt, hogy a köztársasági vívmányokat nagyrészt sikerült fölszámolnia, és bejelentette igényét a maradék fölszámolására is - fogalmazott a volt miniszterelnök.

Hozzátette: a Demokratikus Koalíció meggyőződése, hogy a demokratikus ellenzék együttműködése jövőre megdönti Orbán rendszerét és helyreállítja a Magyar Köztársaságot.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!