Magyarország

2013.02.24. 14:21

Az Együtt 2014 cáfolja Rogán állításait

Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Az Együtt 2014 gazdaságpolitikájában egyetlen szóval sem szerepel 48 százalékos szja-kulcs, és ilyen ki sem számolható belőle - hangsúlyozza a választói mozgalom vasárnapi közleményében.

Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Az Együtt 2014 gazdaságpolitikájában egyetlen szóval sem szerepel 48 százalékos szja-kulcs, és ilyen ki sem számolható belőle - hangsúlyozza a választói mozgalom vasárnapi közleményében.A szervezet az MTI-nek küldött közleményében Rogán Antal vasárnapi sajtótájékoztatójára reagált, amelyen a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt mondta: Bajnai Gordon programja Európa legmagasabb személyijövedelemadó-kulcsát vezetné be Magyarországon, a 2009-es adórendszer visszaállításával pedig kétmillióan járnának rosszul.

A választói mozgalom szerint amit Rogán Antal elmondott, egyszerre tükröz "politikai tisztességtelenséget és szakmai hozzá nem értést".

A Rogán Antal által mondott szám "ostobaság és hazugság" - olvasható a dokumentumban.

Véleményük szerint a Fidesz nem a rossz kormányzásán próbál változtatni, inkább csak a polgárokhoz eljutó híreket akarja manipulálni. Ehhez szinte minden rendelkezésére áll: vannak hazugságai és van óriási médiafölénye is.

Ma már azonban ez sem elég, mert a magyar családok a saját bőrükön érzik, hogy a rezsicsökkentést mínuszba fordítja a romló forint, a sárgacsekkadó, a telefonadó, illetve a zsugorodó gazdaság miatt növekvő, országos kilátástalanság - írta az Együtt 2014.

"Az Orbán-kormány gazdaságpolitikája megbukott: a világ az unortodox tündérmesén nevet, de mi, magyarok nagyon is szenvedünk miatta. Csak eddig 500 ezer vállalkozó kedvű, jól képzett, fiatal hagyta el a hazáját. Az elmúlt három év kormányzása nekik nem adott egy okot sem arra, hogy itthon tervezzék a jövőjüket, hogy a hazájukban maradjanak. A jó kormányzás gazdaságpolitikája azonban visszaadja majd nekik a reményt, hogy a szülőföldön is valóra válthatják a terveiket" - hangsúlyozza a közlemény.

Rogán Antal vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Haza és Haladás Egyesület gazdasági programja visszahozná az adójóváírást, de összességében pozitív szaldójú szja-átalakítást javasol.

A Fidesz szakértők bevonásával elkészített számítása szerint ez - ha nem akarják rontani a költségvetés pozícióját - csak úgy valósítható meg, ha a második szja-kulcs "legalább 48 százalék".

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!