Magyarország

2013.02.27. 17:43

Árvíz - Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Murán

Zalaegerszeg, 2013. február 27., szerda (MTI) - Letenyénél elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Mura magas vízállása miatt - közölte a Belügyminisztérium Vízügyi Főigazgatósága szerdán a honlapján.

Zalaegerszeg, 2013. február 27., szerda (MTI) - Letenyénél elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Mura magas vízállása miatt - közölte a Belügyminisztérium Vízügyi Főigazgatósága szerdán a honlapján.A megáradt folyó, valamint a belvíz a közlekedésben nem okoz fennakadást, Zala megyében minden út járható - ismertette a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának ügyeletese.

Egri Gyula, Zala megyei katasztrófavédelmi igazgató korábban arról tájékoztatott, hogy az elmúlt napok esőzései és a korábban lehullott, nagymennyiségű hó olvadása miatt folyamatosan emelkedik a Mura vízszintje. A nagymértékű vízszintnövekedés miatt az éjszakai órákban az árvízvédelmi készültség Letenyénél a hármas fokozatot is elérheti.

A nagyobb vízutánpótlást Ausztriából és Szlovéniából várják. A magyarországi szakaszon a folyóba ömlő kisebb vízfolyásokon, patakokon az árhullám éjszaka tetőzött, szerda reggelre már lassú apadást tapasztaltak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!