Magyarország

2013.01.11. 18:55

Médiatanács: a Klubrádió legalább egy éve nem fizeti vidéki frekvenciadíjait

Budapest, 2013. január 11., péntek (MTI) - Ha a Klubrádió továbbra sem fizeti vidéki frekvenciadíjait, azt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa nem tudja másként értelmezni, mint hogy a Klubrádió tulajdonosa saját maga kívánja bezárni vidéki adóit.

Budapest, 2013. január 11., péntek (MTI) - Ha a Klubrádió továbbra sem fizeti vidéki frekvenciadíjait, azt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa nem tudja másként értelmezni, mint hogy a Klubrádió tulajdonosa saját maga kívánja bezárni vidéki adóit.Ezt a hatóság Szóvivői irodája közölte pénteken az MTI-vel. Közleményükben arról is tájékoztatást adtak, hogy a Klubrádió tulajdonosa a gyöngyösi frekvencia után egy éve, a kecskeméti és a debreceni hullámhossz után pedig több mint egy éve nem fizeti a frekvenciahasználati díjat.

A hatóság bízik abban, hogy a rádió mihamarabb eleget tesz szerződésben vállalt kötelezettségének - olvasható a kommünikében, amely szerint a rádió a három vidéki frekvenciája után több mint 8,5 millió forintos díjhátralékot halmozott fel, miközben mindhárom vidéki hullámsávot használja.

A médiatanács korábban egy mentőcsomagot dolgozott ki, és a rádió vidéki frekvenciáinak megmaradása érdekében lehetővé tette, hogy a médiatulajdonos részletekben törlessze az egyre jelentősebb díjhátralékot. Ezt a rádió el is fogadta, "azonban aggodalomra ad okot, hogy a tulajdonos már az első részlet megfizetésével is adós maradt" - közölte a hatóság.

"A médiatanács immár két éve folyamatosan és kiszámíthatóan biztosítja a Klubrádió számára a zavartalan működés lehetőségét annak érdekében, hogy a rádió tulajdonosa által kezdeményezett jogviták megnyugtató, jogállami megoldások mentén rendeződhessenek" - fogalmaz a Szóvivői iroda a közleményben. A testület a három vidéki frekvencia tekintetében összesen több mint 12 millió forintos éves díjkedvezményt biztosított a rádió számára.

A Klubrádió kecskeméti frekvenciájáért fizetendő éves díjat a médiatanács 11 millióról 3 millió forintra, míg debreceni frekvenciája díját 8,5 millióról 4,1 millió forintra csökkentette.

 - MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!