Magyarország

2013.01.09. 14:16

KDNP: cél az ügyfélellenes magatartás visszaszorítása

Budapest, 2013. január 9., szerda (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt az idén nagyobb figyelmet kíván fordítani az ügyfélellenes magatartás visszaszorítására - mondta Harrach Péter a kisebbik kormánypárt terveiről szólva szerdán, Budapesten.

Budapest, 2013. január 9., szerda (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt az idén nagyobb figyelmet kíván fordítani az ügyfélellenes magatartás visszaszorítására - mondta Harrach Péter a kisebbik kormánypárt terveiről szólva szerdán, Budapesten.A kereszténydemokrata frakció vezetője sajtótájékoztatóján azt mondta: a bankok, a szolgáltatók és a végrehajtók pont a nehéz helyzetbe került kisembereket zaklatják, és olyan eszközökhöz folyamodnak, amelyek megengedhetetlenek.

A KDNP ezért a fogyasztóvédelmi szervezetekkel együttműködve azt tervezi, hogy jogszabály-módosításokat kezdeményez - jelezte.

Harrach Péter az MTI kérdésére azt mondta: a családi csődvédelemről szóló jogszabályról szerdán tartanak egyeztetést a közigazgatási tárcánál. A KDNP kezdeményezésére készülő jogszabálynak még az idei évben meg kell születnie, és a végrehajtása a következő évben elkezdődhet.

Hozzátette, a KDNP szerint a magyar családok állapota rossz, amin változtatni kell. Kitért a házasság és család intézményének megerősítésére, majd az Alkotmánybíróság közelmúltbeli döntését felidézve azt mondta: azt tudomásul veszik, de ez nem jelent egyetértést. Nem minden emberi kapcsolat családi kapcsolat, márpedig úgy tűnik, efelé mozdul el az "ultraliberális irány" - fogalmazott.

Harrach Péter arról is beszélt az idei feladatokról szólva, hogy Magyarország megújításának programját tovább kell folytatni. Ez európai és magyar program is - rögzítette, kiemelve: Európában is szükség van a megújulásra gazdasági, pénzügyi és társadalmi kérdésekben egyaránt. Szavai szerint "a Cohn-Benditek Európájának nincs jövője".

Aktuálpolitikai kérdésekre kitérve azt mondta: a KDNP a romaügy kapcsán vallja, hogy a felzárkóztatás és az oktatás területén is az integrációt kell megvalósítani. Ha az első számú nemzeti sorskérdés Magyarország számára a demográfiai helyzet, akkor a második számú a magyar cigányság helyzetének megváltoztatása - tette hozzá, hangsúlyozva: a bűnelkövetők kérdését nem etnikai alapon, hanem a bűncselekmény súlyának megfelelően kell kezelni, és a jelenleginél nagyobb szigorral kell eljárni.

Az egészségügy területére vonatkozóan a kötelező nyugdíjazásról azt mondta: a KDNP aggodalmának adott hangot, hogy a tervezett lépés komoly zavarokat okozhat, álláspontjuk szerint a legcélravezetőbb az ágazati kivétel megvalósítása lenne.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!