Magyarország

2013.01.17. 13:19

Hat évet kapott jogerősen az a férfi, aki ékszereket lopott egy pécsi zálogházból

Szeged, 2013. január 17., csütörtök (MTI) - Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki társával vagy társaival egy pécsi zálogházba betörve több mint 60 millió forintnyi ékszert és készpénzt vitt el.

Szeged, 2013. január 17., csütörtök (MTI) - Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki társával vagy társaival egy pécsi zálogházba betörve több mint 60 millió forintnyi ékszert és készpénzt vitt el.A jelenleg 38 esztendős, korábban többször büntetett vádlott 2009. november 16. és 18. között ismeretlenül maradt társával vagy társaival betört egy üresen álló pécsi üzlethelyiségbe. A bolt falát, amely egy zálogházzal volt szomszédos, kibontották, ott, ahol a páncélszekrények egyike állt. A zálogházi páncélszekrény hátulján egy tenyérnyi lyukat vágtak, amelyen keresztül hozzájutottak az ott tárolt, több mint 62 millió forintnyi ékszerhez és csaknem kétmillió forint készpénzhez.

Az üzlet, valamint a páncélszekrény riasztóval volt felszerelve. A széf riasztotta is a biztonsági szolgálatot, amely az üzlet vezetőjével hamarosan a helyszínre ért, de mivel a zálogházban nem találtak senkit, a páncélszekrényt pedig nem nyitották ki, a lopás csak a reggeli nyitás után derült ki, amikor a tolvajok már elmenekültek.

A bűncselekmény után a vádlott hazatért Veresegyházra, ott egy takarékszövetkezetnél széfet bérelt, és elrejtette a lopott ékszereket. A pénzintézet munkatársainak azonban föltűnt a férfi gyanús viselkedése, s azt is észrevették, hogy nagy mennyiségű arany ékszert tesz a széfbe, ezért értesítették a rendőrséget. A vádlott gyanút fogott, és elvitte a zsákmányt.

Az elkövetők 2010 elején egy közvetítőn keresztül kapcsolatba léptek a zálogház tulajdonosával, de nem tudtak megállapodni az ékszerek visszavásárlási áráról.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta.

A táblabíróság társtettesként elkövetett lopás bűntettében és rongálás vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és halmazati büntetésül jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtotta, továbbá 40 millió forintos vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!