Magyarország

2012.12.18. 07:48

Hallgatói tiltakozás - A Magyar Rádióhoz vitték követeléseiket a tüntető diákok

Budapest, 2012. december 17., hétfő (MTI) - A Magyar Rádió épületéhez vonultak hétfő este Budapesten a diáktüntetés résztvevői, akik délután a Humán Platform szervezésében az oktatási államtitkárság épülete előtt demonstráltak.

Budapest, 2012. december 17., hétfő (MTI) - A Magyar Rádió épületéhez vonultak hétfő este Budapesten a diáktüntetés résztvevői, akik délután a Humán Platform szervezésében az oktatási államtitkárság épülete előtt demonstráltak.A középiskolás és egyetemista tiltakozók hatpontos petíciójukat akarják átadni egy szerkesztőnek.

A petíciót, amelyben új felsőoktatási törvényt, a keretszámok 2011-es szintre történő visszaállítását, minden tudományterületen a teljes állami finanszírozást, az elvont források visszaadását, a hallgatói szerződések eltörlését és az egyetemi autonómia helyreállítását követelik, fel is olvasták a Pollack teret megtöltő tömeg előtt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!