Magyarország

2012.10.22. 13:18

Október 23. - Filmbemutató az Urániában: Bedobozolt kacatok egy Magyar litánia

Budapest, 2012. október 22., hétfő (MTI) - Október 23-án rendezik meg Pusztai Ferenc Bedobozolt kacatok egy Magyar litánia című, 1956 emlékét felidéző filmjének bemutatóját a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Budapest, 2012. október 22., hétfő (MTI) - Október 23-án rendezik meg Pusztai Ferenc Bedobozolt kacatok egy Magyar litánia című, 1956 emlékét felidéző filmjének bemutatóját a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.Az alkotás, amelynek fő szerepeiben Kubik Anna és Morell Mihály látható, Wittner Mária által előadott két vers ölelésében tekinti át a huszadik század történelmét egy idős úr naplója nyomán. A naplót az unoka (Kubik Anna) fedezi fel, és olvasása közben ráébred, hogy folytatni szeretné a nagyapjától örökül kapott hagyományokat, követni álmait és megőrizni 1956 eszméjét. 

A film forgatókönyvírója és rendezője Pusztai Ferenc, az operatőr Kurucz Sándor volt. A kedden este 19 órakor kezdődő premieren a film főszereplői és alkotói is részt vesznek - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!