Magyarország

2012.10.01. 08:16

Dunaföldvári választás - MSZP: legyőzhető a Fidesz jelöltje

Szekszárd/Budapest, 2012. szeptember 30., vasárnap (MTI) - Az MSZP budapesti elnöke szerint a vasárnapi dunaföldvári időközi polgármester-választáson az MSZP bebizonyította, hogy legyőzhető a Fidesz jelöltje.

Szekszárd/Budapest, 2012. szeptember 30., vasárnap (MTI) - Az MSZP budapesti elnöke szerint a vasárnapi dunaföldvári időközi polgármester-választáson az MSZP bebizonyította, hogy legyőzhető a Fidesz jelöltje.

Dunaföldváron Horváth Zsolt 49 éves tanár, az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese független jelöltként nyerte meg a választást a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.

Molnár Zsolt az MTI-nek nyilatkozva elmondta, pártja üdvözli a dunaföldvári sikert, és hangsúlyozta, hogy egy időközi választáshoz képest kiemelkedően magas volt a részvétel a Tolna megyei településen. Mint fogalmazott, a helyi munka és az MSZP országos politikája meghozta a sikert, bebizonyították, hogy legyőzhető a Fidesz jelöltje.

Az ellenzéki párt budapesti elnöke szerint az országos és a helyi politikának is hasonló nagyságú volt a szerepe Horváth Zsolt győzelmében, aki két évvel ezelőtt szoros küzdelemben maradt alul a Fidesz jelöltjével szemben.

Harangozó Tamás, az MSZP Tolna megyei elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében gratulált Horváth Zsoltnak. "Köszönjük, hogy Tolna megyéből visszaadták a reményt, hogy MSZP-s politikus, a baloldal jelöltje le tudja váltani a Fideszt, és le tudja győzni annak jelöltjét" - írta a megyei elnök.

Az MTI kérdésére telefonon azt mondta, Horváth Zsoltot az MSZP "minden eszközzel, tagjaink, szimpatizánsaink mozgósításával, kampánytanácsadással segítette".

Horváth Zsolt független önkormányzati képviselő a szavazatok 57 százalékának megszerzésével nyerte meg a dunaföldvári polgármester-választást a Fidesz-KDNP jelöltjével, Jákli Mihállyal szemben; a voksoláson a választásra jogosultak 42,7 százaléka vett részt.

A választást azért kellett kiírni, mert a város korábbi polgármestere, Keresztes Lajos (Fidesz-KDNP) ez év július 11-én, 45 éves korában váratlanul elhunyt.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!