Magyarország

2012.10.02. 08:44

Bemutatták az MTVA által forgalmazott első mozifilmet

Budapest, 2012. október 1., hétfő (MTI) - Bemutatták hétfő este A boldogság sosem jár egyedül című filmet, amely az első az MTVA által forgalmazott családi mozifilmek sorában.

Budapest, 2012. október 1., hétfő (MTI) - Bemutatták hétfő este A boldogság sosem jár egyedül című filmet, amely az első az MTVA által forgalmazott családi mozifilmek sorában.

A francia romantikus családi vígjáték az első olyan film, amelyet a nézők nemcsak a közszolgálati csatornákon, hanem a mozikban is láthatnak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) jóvoltából. Az idei nyár egyik francia sikerét Franciaország mellett Belgiumban, Spanyolországban és Németországban is bemutatták már. A derűs hangulatú, érzelmekkel teli komédia két ember egymásba gabalyodásának történetét és a boldogsághoz vezető rögös utat mutatja be.

A főszerepet Sophie Marceau alakítja, aki többgyerekes családanyaként keresi a szerelmet. Partnere Gad Elmaleh, egy marokkói születésű igazi komédiás, aki már Woody Allen és Steven Spielberg alkotásaiban is feltűnt.

A magyar hangok között olyan művészek szerepelnek, mint Kökényessy Ági és Háda János. A filmet országszerte húsz moziban mutatják be október 4-én.

Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese beszámolt a díszbemutató meghívottainak arról, hogy a közmédia egyre több csatornán találja meg a kapcsolatot a közönséggel, így egyre inkább valóra válik, hogy a közmédia közösségi médiává válik. Az MTVA a lehető legtöbb platformon, a legkülönbözőbb összetételű közösségek számára is könnyen érthető és elérhető, erőszakmentes tartalmakat szolgáltat.

Kálomista Zsuzsanna, az MTVA Filmbeszerzési igazgatója, a rendezvény háziasszonya elmondta, hogy a nemzetközi filmvásárokon a közmédia számára elsősorban a család minden tagjának szóló, minőségi mozgóképeket, tartalmas, a hétköznapi embereknek értékes mondanivalóval rendelkező alkotásokat keresnek munkatársaival. A kedvező ár-érték arány miatt sokszor érdemes a DVD-kiadás miatt a moziforgalmazási jogot is megvásárolni, ezt a lehetőséget ismerte és használta fel most a közmédia Filmbeszerzési Igazgatósága.

A bemutatón részt vett Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, számos közéleti és több ismert hazai médiaszemélyiség.

A mozibemutatók után nem sokkal a filmek DVD-n, majd az MTVA Teletéka szolgáltatásában, valamint a közszolgálati csatornák műsorán is megjelennek.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!