Magyarország

2012.10.02. 14:58

Az NFH átadta az első Fogyasztóbarát tanúsítványokat

Budapest, 2012. október 2., kedd (MTI) - Átadták az első három Fogyasztóbarát Tanúsítványt kedden a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) székházában.

Budapest, 2012. október 2., kedd (MTI) - Átadták az első három Fogyasztóbarát Tanúsítványt kedden a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) székházában.

Az NFH tájékoztatása szerint közel ötven pályázó közül választották ki a három tanúsított vállalkozást.

Az Eger-Park Hotel Kft. a "fogyasztóbarát ügyfélszolgálat" kategóriában panaszkezelési rendszerével, alternatív vitarendezési módszereivel és ügyfél-elégedettségi eredményeivel érdemelte ki az elismerést.

A büféket és főzőkonyhákat üzemeltető dunaújvárosi PINXIT 2003 Kft. előnyben részesített magyar termékekkel és termelőktől beszerzett alapanyagokkal segíti a magyar munkahelyek megtartását, törekvéseiket és eredményeiket a "hazai elkötelezettségű vállalkozás" kategóriában benyújtott pályázatukban fogalmazták meg.

A bajai Béles Vendéglátó és Kereskedelmi Kft. által működtetett Vadvirág Kávézó és Fagyizó szintén a hazai elkötelezettség mentén fogalmazta meg pályázatát, kínálatuk 100 százalékban saját gyártás, alapanyagaikat pedig hazai vállalkozásoktól szerzik be.

Az NFH közleménye szerint a keddi átadást már októberben újabbak követik.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2012 márciusában hirdette meg Európában egyedülálló kezdeményezésként a Fogyasztóbarát Tanúsítványok elnyerésére irányuló pályázatát azzal a céllal, hogy a vállalkozások közül kiemelje, és a fogyasztók figyelmébe ajánlja a jogkövető magatartáson túli eszközökkel a fogyasztók bizalmát és elégedettségét növelő és fenntartó cégeket.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!