Magyarország

2012.09.16. 17:22

Nemzeti Vágta - Lovasbemutatók és jótékonysági futamok a Nemzeti Vágtán

Budapest, 2012. szeptember 16., vasárnap (MTI) - Kunkli Tivadar thai-boksz bajnok nyerte Tequila nevű lován a bajnokok jótékonysági sztárfutamát vasárnap délután a 2012-es Nemzeti Vágtán. A győztes százezer forinttal támogatja a Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítványt.

Budapest, 2012. szeptember 16., vasárnap (MTI) - Kunkli Tivadar thai-boksz bajnok nyerte Tequila nevű lován a bajnokok jótékonysági sztárfutamát vasárnap délután a 2012-es Nemzeti Vágtán. A győztes százezer forinttal támogatja a Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítványt.A sportolót a célban Pintér Tibor és Martinek János követte. Az ötödik Nemzeti Vágta alkalmából két jótékonysági sztárfutamon lovagolnak közismert emberek, hogy az általuk kiválasztott alapítványokat támogassák. Az összes alapítvány ötvenezer forintot kap, a két futamgyőztes által támogatott alapítványok pedig százezer forintot fordíthatnak majd nemes céljaikra. A Nemzeti Vágta második napja egyértelműen a színes bemutatók és a döntők napja volt. A Lovas Parasport bemutatója és sorversenye után megrendezték a középfutamokat, amelyek eredményeképpen Molnár Gyöngyi (Bajai Kistérség), Bán Dóra (Tapsony), Vass Jennifer (Budapest, Ferencváros), Németh János (Baja) és Mátyás Edina Daniella (Tata) jutottak be az este kezdődő döntőre. 

A középfutamokat követően sor került a második fogatvágta sztárfutamra, és a Zágonyi Emlékfutam döntőjére is. Az enyhe időjárásnak is köszönhetően szép számban érkezett közönség a Hősök terére, ahol a huszár hadi bemutató, lovasbemutató, díjugratás, illetve magas ugrató verseny szórakoztatta az érdeklődőket. Idén először a több száz éves hagyománnyal rendelkező dámalovaglás hagyományát is felelevenítette a vágta: Janicsák Veca és Détár Enikő féloldalas ülésben vonult fel lóháton, őket kocsival kísérte a többi hölgy. A bajnokok jótékonysági sztárfutama után bemutatkozik többek között a bábolnai ménes és a bugaci ménes puszta ötöse is, majd öt órától megkezdődnek a döntők: a kishuszár vágta, a fogatvágta és a jótékonysági sztárfutam, végül a döntő és az ünnepélyes díjátadó zárja a programot este hét óra előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!