Magyarország

2012.08.17. 09:50

Jegyzet: Kárt okoznak

<em>Még alig vagyunk túl a választási ciklus félidején (ráadásul a nyaralóknak szép a nyár), és máris közénk settenkedik a kampány. Nyugtalanító. Mert semmi sem változott. A 2010-ben győztes párt nemhogy alázatosabb, szerényebb nem lett, ahogy pedig Orbán Viktor kívánatosnak tartotta, hanem a korábbinál is nagyobb gőggel gázol a demokráciában. A szocialisták nem bölcsebbek, a jobbikosok nem hitelesebbek, és az LPM-sek nem alkalmasabbak a szerepre, amire - minket boldogítandó - vágynak</em>. <strong>Szabó Katalin jegyzete</strong>.

Még alig vagyunk túl a választási ciklus félidején (ráadásul a nyaralóknak szép a nyár), és máris közénk settenkedik a kampány. Nyugtalanító. Mert semmi sem változott. A 2010-ben győztes párt nemhogy alázatosabb, szerényebb nem lett, ahogy pedig Orbán Viktor kívánatosnak tartotta, hanem a korábbinál is nagyobb gőggel gázol a demokráciában. A szocialisták nem bölcsebbek, a jobbikosok nem hitelesebbek, és az LPM-sek nem alkalmasabbak a szerepre, amire - minket boldogítandó - vágynak. Szabó Katalin jegyzete.Időt sem szakítottak felkészülni, mert a hisztérikus kampány a választással sem ért véget, a félidőn túl pedig újra „nekifutásban van”, hogy lendületet vegyen. Mindennapos téma a választói feliratkozás, a határon túliak voksolása, vagy – ma éppen – Bajnaiék latolgatása arról, hogyan lehetne legyőzni Orbánt.

Nem volnék apolitikus, ellenkezőleg! Nagyon is érdekel, mi miért történik. Hallgatnám a politikusokat és az elemzőket, ha az előbbiek megtisztelnének az őszinteségükkel és józanságukkal, az utóbbiak pedig az elfogulatlanságra törekvéssel. De úgy látom, mindennek az ellenkezője intézményesül.

Rossz irány ez, elveszi a kedvet az odafigyeléstől, s talán a szavazástól is. Ennél nagyobb kárt pedig politikus nem okozhat a demokráciának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!