Magyarország

2012.07.22. 14:14

Nándorfehérvár - Hende: csak közösen győzhetünk

Budapest, 2012. július 22., vasárnap (MTI) - Az összetartozás, a közös ügy támogatásának fontosságáról beszélt a honvédelmi miniszter vasárnap Budapesten az 1456-os nándorfehérvári diadal emléknapján.

Budapest, 2012. július 22., vasárnap (MTI) - Az összetartozás, a közös ügy támogatásának fontosságáról beszélt a honvédelmi miniszter vasárnap Budapesten az 1456-os nándorfehérvári diadal emléknapján.Csak akkor győzhetünk, ha mindenki hozzá tudja tenni a magáét a maga helyén a közös ügyhöz - mondta Hende Csaba a budai várban, a Hunyadi János szobránál tartott ünnepségen. Hozzátette: 556 évvel ezelőtt Nándorfehérvárnál "győztünk, mert a nép, a nemzet át tudta lépni a saját árnyékát". Hende Csaba szerint Nándorfehérvár története arról szól, hogyan győzhetünk akkor is, amikor az esélyeink rosszak. "Csak akkor győzhetünk, ha megértjük és megéljük, hogy összetartozunk, ha tudjuk, hogy van közünk egymáshoz (...) és azokhoz a népekhez, akikkel együtt éltük meg a történelmünket itt a Kárpát-medencében és Európában" - fogalmazott a miniszter.

Mint hozzátette: a déli harangszó is annak a jele, hogy 1456-ban egész Európa a magyarokkal volt. A harangszó a magyarok számára pedig azt jelenti, hogy mindig van remény - jelentette ki Hende Csaba. Az Országgyűlés 2011-ben nyilvánította július 22-ét a nándorfehérvári diadal emléknapjává.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!