Magyarország

2012.06.22. 12:21

Kulcsár-ügy - Fővárosi Törvényszék: nem lesznek új szakértők

    Budapest, 2012. június 22., péntek (MTI) - Nem rendel ki a bíróság új igazságügyi értékpapír, tőkepiaci, valamint könyvszakértőt a Kulcsár-ügyben.

 

 

Budapest, 2012. június 22., péntek (MTI) - Nem rendel ki a bíróság új igazságügyi értékpapír, tőkepiaci, valamint könyvszakértőt a Kulcsár-ügyben.

 

A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya pénteken közölte az MTI-vel: a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem tervezi és jelenleg nem látja szükségét annak, hogy a sikkasztás bűntette miatt K. Attila és társai ellen folyamatban lévő büntetőügyben új igazságügyi értékpapír, tőkepiaci, valamint könyvszakértőt rendeljen ki.

A közlemény szerint a Fővárosi Törvényszék visszautasít minden olyan feltételezést, amely megalapozatlan találgatásokhoz vezethet. A törvényszék hangsúlyozta: a büntetőügyben eddig kirendelt igazságügyi szakértők a feladatukat ellátták, a bizonyítási eljárás a jövőben is a jelenlegi szakértők közreműködésével, a bíróság által tervezett ütemben halad - zárul a közlemény.

A Magyar Nemzet pénteken számolt be arról, hogy - értesüléseik szerint - új igazságügyi és tőkepiaci szakértőt rendelhet ki a Fővárosi Törvényszék a Kulcsár-ügyben, mert az eddigi szakértő egészségi problémákkal küzd. A lap szerint ez egy, vagy több évvel is meghosszabbíthatja a már kilenc éve húzódó büntetőeljárást.

Kulcsár Attila az ügyészség vádirata szerint 1998 és 2003 között a K&H Bank brókercégének üzletági vezetőjeként jogosulatlanul forgatta az ügyfelek, köztük állami vállalatok pénzét, és ezzel sokmilliárdos kárt okozott.

Kulcsárt és több vádlott-társát 2008-ban első fokon elítélték, Kulcsárra akkor nyolc év szabadságvesztést és 230 millió forintos pénzbüntetést szabtak ki. 2010-ben a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla megalapozatlanság és eljárási hibák miatt új eljárásra utasította az elsőfokú bíróságot, ez az eljárás zajlik most.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!