Magyarország

2012.05.04. 12:57

Navracsics: Zánka legyen a közösségteremtés helyszíne!

  Budapest, 2012. május 4., péntek (MTI) - Navracsics Tibor szerint a zánkai üdülőcentrum minden olyan programnak helyet kell, hogy adjon, amely a közösségteremtést szolgálja. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter erről a Zánka újratöltve! című konferencián beszélt pénteken Budapesten.

 

Budapest, 2012. május 4., péntek (MTI) - Navracsics Tibor szerint a zánkai üdülőcentrum minden olyan programnak helyet kell, hogy adjon, amely a közösségteremtést szolgálja. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter erről a Zánka újratöltve! című konferencián beszélt pénteken Budapesten.

Az eseményen a zánkai üdülőcentrum fejlesztéséről szóló elképzelésekről beszéltek a kormányzat képviselői. A legfontosabb fejlesztéseket a különböző ifjúsági programok, lovas és vízi sportok, cserkésztáborok, valamint a szociális üdültetés területén kívánják megvalósítani - hangzott el. A konferenciát a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban (KIM) rendezték. Április 1-ével került a KIM vagyonkezelésébe a zánkai üdülőcentrum.

Mihalovics Péter, a közigazgatási és igazságügyi miniszter kabinetfőnöke, az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos arról beszélt, hogy a program megvalósulásának egyik helyszíne lehet a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum.

Mint mondta, olyan egységes állami szolgáltatási rendszert kívánnak létrehozni, amelyben helyet kap többek között a kulturált szabadidő eltöltése és a tehetséggondozás.

A miniszteri biztos szerint azért esett Zánkára a választás, mert az üdülőcentrum infrastrukturális adottságai lehetővé teszik komplex projektek megvalósítását. Kitért rá, hogy az Új nemzedék jövőjéért program Facebook oldalán várják az érdeklődők javaslatait azzal kapcsolatban, hogyan lehetne korszerű és fiatalos "formába önteni" az üdülőcentrumot.

Gál András Levente kormánybiztos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke elmondta: a vitorlásképzés és vizsgáztatás centruma lehet Zánka.

Soltész Miklós szociális, család - és ifjúságügyért felelős államtitkár arról szólt, hogy az étkezési célú Erzsébet-utalványok bevételéből megvalósuló Erzsébet-táborok egyik helyszínévé is válhat az üdülőcentrum.

Rétvári Bence, a KIM parlamenti államtitkára, aki a cserkészmozgalom megerősítését is koordinálja, kifejtette: Zánka "újratöltéséhez" a magyarországi cserkészmozgalom a természet közeli szabadidős tevékenységekkel, nomád és felfedező táborok, konferenciák és találkozók szervezésével járulhat hozzá.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke arról beszélt, hogy Zánka a lovassport számára oktatási és képzési központ lehet, és teret adhat a lovasterápiának is.

Siklódi Levente, az üdülőcentrum ügyvezető igazgatója szerint a 3000 főnek szállási lehetőséget biztosító üdülőhely néhány éven belül komoly nemzetközi táborrá válhat.

A konferenciát követően alakul meg pénteken az intézményfejlesztés szakmai felügyeletét Mihalovics Péter miniszteri biztos vezetésével ellátó zánkai szakmai egyeztető tanács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!