Magyarország

2012.05.09. 19:51

Felmentették a pécsi kertvárosi emberölés vádlottját

Pécs, 2012. május 9., szerda (MTI) - Felmentette a 2010. januári pécsi kertvárosi emberölés vádlottját a Pécsi Törvényszék szerdán.

Pécs, 2012. május 9., szerda (MTI) - Felmentette a 2010. januári pécsi kertvárosi emberölés vádlottját a Pécsi Törvényszék szerdán.

Kovács Attila tanácsvezető bíró a nem jogerős döntést azzal indokolta, hogy az ügyben rendelkezésre álló bizonyítékok, tanúvallomások alapján nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani Gaál Balázs bűnösségét. Még akkor sem, ha a poligráfos vizsgálat eredményei, egyes tanúvallomások, valamint a sértett nála megtalált mobiltelefonja arra enged következtetni, hogy köze lehetett az esethez, és többet tudhat arról, mint amit az eljárás során elárult.

Az ügyészség emberöléssel, kifosztással és okirattal való visszaéléssel vádolta meg a 30 éves férfit. A vád szerint Gaál Balázs többször vásárolt kábítószert a marihuána eladásával is foglalkozó sértettől, akihez 2010. január 30-án éjjel is felment Pécs kertvárosi, Fáy András utcai lakásába.

Ott dulakodni kezdett ismerősével, amelynek során egy olajsütővel többször fejbe verte őt, majd a padlóra kerülő férfi torkát egy késsel elvágta. Miután az áldozat meghalt, magához vette pénztárcáját, aranyláncát, iratait, mobiltelefonját, mintegy 50 ezer forint készpénzét és távozott.

Gaál Balázsra azután terelődött a gyanú, hogy megtalálták nála a sértett mobiltelefonját. A bűnösségét az eljárás alatt következetesen tagadó férfi arra hivatkozott, hogy a telefont találta, s csak azután vált nyilvánvalóvá számára, kié volt az, amikor bekapcsolta és megnézte a benne tárolt fényképeket.

Az ügyész a bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásáért fellebbezett az elsőfokú határozat ellen, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!