Magyarország

2012.05.07. 18:22

A BKV vizsgálja a Népligetnél történt díszmennyezet-szakadást

Budapest, 2012. május 7., hétfő (MTI) - A BKV vizsgálja, hogy mi okozhatta szombaton a 3-as metró népligeti állomásánál a díszmennyezet egy részének leszakadását.

Budapest, 2012. május 7., hétfő (MTI) - A BKV vizsgálja, hogy mi okozhatta szombaton a 3-as metró népligeti állomásánál a díszmennyezet egy részének leszakadását.

Az állomáson két darab, egyenként két négyzetméteres rész szakadt le a burkolatból, személyi sérülés nem történt.

A BKV hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szakemberek nem találtak vizesedésre utaló jelet, illetve egyéb olyan műszaki okot, ami a történteket kiválthatta volna, ezért a vizsgálatok tovább folynak. Hozzátették, hogy a Népligetnél az elmúlt időszakban többször megfigyeltek kisebb állomásszerkezeti mozgásokat, amelyeket több tényező is előidézhetett, a vizsgálat erre is kiterjed.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere az MTI-nek azt mondta, hogy az állomáson nem volt szerelvény, a BKV-figyelő blog azonban fényképekkel alátámasztva cáfolta ezt. A BKV közlésében rámutatott, kérdés, hogy a fődiszpécser miért adott téves tájékoztatást az MTI-nek. Később kiderült, hogy a törmelék vágányzónába hullását értelmezte úgy a szakember, hogy nem volt szerelvény az állomáson.

Leszögezték ugyanakkor, hogy sem a BKK-nak, sem a BKV-nak nem állt és nem áll szándékában, érdekében az eset egyetlen részletének eltitkolása sem, pusztán a gyors információadás szándéka vezetett téves információk közléséhez.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!