Magyarország

2012.04.04. 11:25

Magyar fesztivál lesz Ukrajnában

Egyhetes magyarünnepet rendeznek a nyugat-ukrajnai Lembergben (Lvovban), mely során a szervezők szerint bármely náció igaz magyarnak érezheti magát egy álló hétig.

Egyhetes magyarünnepet rendeznek a nyugat-ukrajnai Lembergben (Lvovban), mely során a szervezők szerint bármely náció igaz magyarnak érezheti magát egy álló hétig.Az április 29. és május 6. között megrendezendő lembergi Magyar Fest keretében a helybéliek és a város vendégei megismerkedhetnek többek között a magyar néptánccal és népzenével, a legendás hírű magyar borokkal, illetve a nemzeti konyhaművészet remekeivel. Az ukrajnai magyar nagykövetség által szervezett ünnepi héten közel félszáz borász és szakácsmester mutatkozik majd be, valamint 30 magyarországi és ukrajnai együttes ismerteti meg az ukránokkal a magyar kultúra sokszínűségét és gazdagságát.

A tervek szerint a magyar kultúra és bor ünnepét még az idén megrendezik egy sor más ukrajnai városokban is, így többek között Kijevben, Donyeckben, Dnyepropetrovszkban, Zaporozsjéban, Harkovban, Odesszában stb. A szervezők remélik, hogy a lembergi Magyar Fest hagyományteremtő rendezvénnyé növi ki magát, ami jövőben egyaránt szolgálja majd a galíciai város idegenforgalmának fejlődését, illetve a magyar kultúra népszerűsítését.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!