Magyarország

2012.03.19. 16:04

Tiltakozás a családtagok utazási kedvezményének megvonása miatt

   Budapest, 2012. március 19., hétfő (MTI) - Vasutas szakszervezetek - a Mérnökök és Technikusok Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás és a Vasutasok Szakszervezete - tiltakoznak a vasutas dolgozók családtagjainak menetkedvezményét eltörlő képviselői módosító javaslat ellen - közölték az érdekképviselete hétfőn.

   Budapest, 2012. március 19., hétfő (MTI) - Vasutas szakszervezetek - a Mérnökök és Technikusok Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás és a Vasutasok Szakszervezete - tiltakoznak a vasutas dolgozók családtagjainak menetkedvezményét eltörlő képviselői módosító javaslat ellen - közölték az érdekképviselete hétfőn.    Közös közleményükben emlékeztetnek arra, hogy Spaller Endre országgyűlési képviselő (KDNP) parlament előtt lévő személyszállítási törvényjavaslathoz beadott módosítása alapján fosztaná meg a menetkedvezménytől a MÁV-csoport munkavállalóinak 25 év alatti tanuló gyermekeit és házas-, illetve élettársait, összesen mintegy 53.000 főt.

    A közös közleményt jegyző vasutas szakszervezetek szerint az utazási kedvezmények megvonása és a járatritkítás csupán uniós elvárásra teljesített látszat intézkedések, az ilyen típusú megoldások nem fogják rendbe tenni a közösségi közlekedés gondjait.

    A vasutat érintő legújabb kormányzati tervek érdemi megtakarítást nem eredményeznek, ezektől nem lesz lényegesen több a bevétel, a költségek pedig továbbra is fennmaradnak, például az üzemeltetésben és a vasúti pályafenntartásban - írják közleményükben a szakszervezetek.

    Az érdekvédők hangsúlyozzák:  a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal az elkövetkezendő tárgyalásokon kívánják a családtagokra vonatkozó utazási kedvezmények alakulását megvitatni. Az egyeztetések eredményes lezárásáig viszont elvárják a vasutas családtagoknak járó menetkedvezményt megszüntető törvénymódosító egyéni képviselői indítvány visszavonását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!