Magyarország

2011.11.14. 15:13

Megszűnő műsorok az RTL Klubon - Ez lesz helyettük

Tévéműsorok sora van veszélyben, illetve szűnik meg a közeljövőben, s már azt is tudni, hogy néhány műsor, például az RTL Klub Reggeli című adása helyett mit nézhetünk majd a TV-ben.

Tévéműsorok sora van veszélyben, illetve szűnik meg a közeljövőben, s már azt is tudni, hogy néhány műsor, például az RTL Klub Reggeli című adása helyett mit nézhetünk majd a TV-ben.

 

Megérzik a magyar kereskedelmi tévék, hogy a televíziós reklámpiac a becslések szerint tíz-tizenegy százalékkal esik. A 2009-es 28,6 százalékos piacrész után a TV2 2010-ben csak 26,9 százalékra számíthat, a Prime Time konferencián elhangzottak szerint pedig az RTL Klubnak is roszszabb éve lesz az idén, mint tavaly, sőt, a csatorna bevételei az előrejelzés szerint 5,3 százalékkal csökkennek 2012-ben - írja a Világgazdaság online.

A bevételek csökkenése és a komorabb jövőkép miatt számos változást már bejelentettek a kereskedelmi tévék, több műsor megszüntetése pedig napi – néha ugyan cáfolt – téma a médiában. A piacvezető RTL Klub már bejelentette, hogy novembertől megszűnik a régóta futó Reggeli, nem lesz déli Híradó, és a Fél Kettő sem folytatódik. Ezen műsorok levétele, a Reflektor magazin teljes átalakítása képernyősök elvesztését is jelentette, nem dolgozik eztán a csatornának Kumin Viktória, István Dániel, tíznél is több embertől vált meg a hírfőszerkesztőség, és szintén távozott a Reggeli műsorvezetőinek egy része. A vg.hu beszámolója szerint a műsor korábbi arcai közül Lilu a Való Világot, Ördög Nóra az X-Faktort vezeti épp, de a nagyobb költségvetésű show-k is véget érnek majd, így ők műsor nélkül maradhatnak. Szó van még az RTL-nél a XXI. század és a Házon kívül megszűntéről is, ezekről decemberben döntenek, de előbbi szinte biztosan lekerül a képernyőről, ugyanis előállítása meglehetősen drága (tíz másodpercnyi archív MTV-s felvétel felhasználása közel húszezer forintba kerül), a csatorna pedig egy kiadott közleménye szerint eztán inkább a főműsoridőre összpontosít.

Minden reggel gyereksáv az RTL Klubon

Az RTL Klub hétfői bejelentése szerint a napokban elbúcsúzó Reggeli helyét 2012 februárjától - a Csak Csajok és a Reflektor mellett - egy egyórás rajzfilm blokk veszi át. Közleményükben írják: a gyerek tematikát a hirdetői piac már régóta hiányolta az RTL Klub hétköznapi műsorstruktúrájából, erre válaszul született meg a döntés, hogy a hétvégi Kölyökklub mellett februártól hétköznap reggelenként is legyen gyerekeknek szóló műsor.

A Hupikék törpikék, Tom & Jerry, Frédi és Béni, Garfield, Hello Kitty és a Kisvakond mellett a Star Wars – A klónok háborúja, Tini Nindzsa Teknőcök, a Pindur Pandúrok és a Boci és Pipi epizódjaival is találkozhatnak majd a legfiatalabb tévénézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!