Magyarország

2011.11.03. 09:07

Jegyzet: Ki is a kockázatos?

<em>Az a veszély nem fenyeget, hogy valamikor is egy komolyabb szuperhatalom vagy -szervezet elnöke legyek, és addig jó a világnak, mindenesetre, ha mégis oda kerülnék – Isten bocsásson meg gyalázatos lelkemnek – a hitelminősítőkre biztosan ráküldeném valamely leleményes karhatalmamat.</em>&nbsp;<strong>Fábián György jegyzete</strong>

Az a veszély nem fenyeget, hogy valamikor is egy komolyabb szuperhatalom vagy -szervezet elnöke legyek, és addig jó a világnak, mindenesetre, ha mégis oda kerülnék – Isten bocsásson meg gyalázatos lelkemnek – a hitelminősítőkre biztosan ráküldeném valamely leleményes karhatalmamat. Fábián György jegyzete

Mert – ha nem a saját mércéjükkel és szűkebb értelemben vett szerepükből megértve mérjük őket, hanem a világméretű válság és elszenvedői szemszögéből nézve – hát mi mást hordoz manapság legelőbb is az ő működésük, ha nem nemzetbiztonsági kockázatot?

Ha az illetékes szervek alaposan levadásznak arabot, pakisztánit, meszticet, nehogy fellódítsanak ezt-azt a repülőre – hát, ha ők kockázati tényezők, akkor egy-egy hitelbíráló hogy is ne lenne az, amikor az első reggeli kénköves leheletükre tőzsdék zuhannak össze, valuták roskadnak magukba, kormányok ingadoznak, népek tolulnak utcára?

Tudom, mindezzel az önismétlés mezejére lépek (mily bőséges legelő!), de az aktualitás parancsoló szavát ez nem tartja vissza semmitől. Meg persze a hitelminősítőket sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!