Magyarország

2011.10.07. 15:36

Kulcsár-ügy - Schönthal Henrikkel szemben felfüggesztették az eljárást

Budapest, 2011. október 7., péntek (MTI) - Felfüggesztette a a Fővárosi Bíróság Schönthal Henrikkel szemben a büntetőeljárást a brókerbotrány perében.

Budapest, 2011. október 7., péntek (MTI) - Felfüggesztette a a Fővárosi Bíróság Schönthal Henrikkel szemben a büntetőeljárást a brókerbotrány perében.

 

A bíróság pénteki közleménye szerint szakértői vélemény alapján döntöttek így, mivel a tizenhetedrendű vádlott jelenlegi egészségi állapotában nem folytatható le a büntetőper. A felfüggesztő végzés jogerős, miután azt az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette.

A bíróság emlékeztetett: a bíróság 2011. május 16-án rendelt el igazságügyi szakértői vizsgálatot annak tisztázására, hogy a vádlott egészségi állapota lehetővé teszi-e, hogy vele szemben a bíróság lefolytassa a büntetőeljárást.

A Fővárosi Bíróság közleményében azt írta: a büntetőeljárási törvény kötelező rendelkezése alapján jártak el, amely szerint "fel kell függeszteni az eljárást azzal a terhelttel szemben, akinek az egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy az eljárásban részt vegyen".

A 2003 nyarán kipattant brókerbotrány ügyében a Fővárosi Bíróság 2008 nyarán hirdetett elsőfokú ítéletet, amelyben Kulcsár Attilát nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélték - nem jogerősen - sikkasztás miatt. A huszonnégy vádlott közül heten kaptak letöltendő szabadságvesztést. Schönthal Henrik üzletembert pénzmosás és sikkasztás miatt négy év börtönnel és 626 millió forint vagyonelkobzással sújtotta akkor a bíróság.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly májusban megalapozatlanság és súlyos eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte az FB korábbi ítéletét, és a bíróságot új elsőfokú eljárásra utasította, amely tavaly decemberben kezdődött meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!