Magyarország

2011.10.21. 11:04

Jegyzet: Beszólt

<em>Kósa beszólt. Hogy kinek, mikor, mit, az most – már – majdhogynem mindegy, az a lényeg, hogy beszólt, illetve, hogy az interneten a „Kósa beszólt” kifejezésre nagyjából 4700 találatot ad a kereső.</em> <strong>Fábián György jegyzete</strong>

Kósa beszólt. Hogy kinek, mikor, mit, az most – már – majdhogynem mindegy, az a lényeg, hogy beszólt, illetve, hogy az interneten a „Kósa beszólt” kifejezésre nagyjából 4700 találatot ad a kereső. Fábián György jegyzete

A „Gyurcsány beszólt”-ra ugyanez 6550-et kóstál, ami szintén nem jelent semmit; mellesleg, Isten bottal nem ver, a szaúdi focistákra tett 2005-ös, terroristás megjegyzése (mely akkor diplomáciai bonyodalmakat kavart) most visszaszállt feladójára, mondhatni, ugyanis nemrég a volt miniszterelnököt jelentették fel egyebek közt terrorcselekmény gyanújával, 2006 őszéért.

A beszéd: tett. Őszöd tán a „legszebb” példa a kortárs közéletben, és, úristen, kapdos mindig a fejéhez a sajtó, mi lesz az árfolyamokkal, persze azért ne értékeljük túl a helyzetet, az árfolyamok beszólás nélkül is jóformán azt csinálják velünk, amit csak akarnak.

Ha a tőzsdeüzlet zuhan is, maga az égbolt nyilván nem szakad le egy-két hetyke dumától, bár, közben – árfolyamok ide vagy oda – másvalami is esni készül, újra, méghozzá a fejünkre, egy újabb műhold. És ki tudja, mikor, hogyan pottyan le odaföntről egy-egy további nagy darab, lassan annyi kereng felettünk, hogy ha mind leesne, megéreznénk… „Csillag esik, föld reng… – ihol én, pőrölyje világnak…”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!