Magyarország

2011.10.01. 14:34

Beszélgetésekkel ünneplik a Millenáris elmúlt tíz évét

Budapest, 2011. október 1., szombat (MTI) - Tíz alkalomból álló beszélgetés-sorozattal ünneplik a Millenáris elmúlt tíz évét, a programra olyan civileket hívtak meg, akik sokat tesznek saját közösségükért - tájékoztatta a Millenáris Nonprofit Kft. az MTI-t.

Budapest, 2011. október 1., szombat (MTI) - Tíz alkalomból álló beszélgetés-sorozattal ünneplik a Millenáris elmúlt tíz évét, a programra olyan civileket hívtak meg, akik sokat tesznek saját közösségükért - tájékoztatta a Millenáris Nonprofit Kft. az MTI-t.Az első beszélgetést a Feszt Magyar fesztivál keretében tartották: ekkor Rofusz Ferenc Oscar-díjas filmrendezővel Veiszer Alinda műsorvezető beszélgetett, majd szeptember 28-án Pálferi atya, azaz Pál Ferenc plébános volt a rendezvénysorozat vendége.

Az intézmény tájékoztatása szerint a következő beszélgetés október 5-én lesz, ekkor Kopp Mária orvos, pszichológus, a SOTE Magatartástudományi Intézete igazgatóhelyettesének munkájába, terveibe nyerhetnek az érdeklődők bepillantást. Kopp Mária kutatási területe a magyar társadalom lelki és testi egészségének vizsgálata országos, reprezentatív felmérések segítségével - áll a közleményben.

Október 12-én Miklósa Erika operaénekes lesz a vendég, aki falujában, Bakonykútiban egyesületet szervezett, a hagyományőrzés jegyében rendszeresen templomot díszít vagy az egészséges életmód jegyében tornázni hívja a falu lakosait.

Ocskay Gábor, az Alba Volán Jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatója október 19-én ül a Millenáris Fogadó pódiumára. Az egykori játékos sportvezetőként nyolc magyar bajnoki aranyérmet és két Interligát nyert. "A sportágban dolgozók egyöntetűen vallják, hogy nélküle ma nem lenne a magyar hoki a világ legjobbjai között" - írta az intézmény.

A Csoma Szoba Alapítvány projektvezető építésze, Irimiás Balázs lesz a vendég november 2-án. Az önkéntesekből álló alapítvány tagjai minden évben elzarándokolnak Zanglába, hogy megmentsék Kőrösi Csoma Sándor négyezer méter magasságban lévő szobáját.

November 9-én Végh Tamás, a budapest-fasori református gyülekezet lelkipásztorának közösségszervező munkájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők; neki is köszönhető, hogy a 90-es évek elején újraindult a Julianna református iskola és megnyílt a Csipkebokor református óvoda.

Kökény Beatrix olimpiai ezüst- és bronzérmes kézilabdázó sokat tesz azért, hogy a Ferencvárosi Torna Club magját újra saját nevelésű játékosok alkossák. A sportolóval november 16-án lehet találkozni.

A sorozat november 23-án zárul, ekkor Marék Veronika író, grafikus lesz a vendég. A meséi révén ismertté vált alkotó nevéhez fűződik a többi közt a Kockásfülű nyúl rajzfilmsorozat forgatókönyve, valamint olyan képeskönyvek, mint a Kippkopp, a Boribon és az Annipanni című sorozatok.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!