Magyarország

2011.10.01. 12:09

Átadták a mosoni városrész megújult központját Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár, 2011. október 1., szombat (MTI) – Átadták szombaton Mosonmagyaróvár mosoni városrészének megszépült központját, amely Nagy István polgármester szerint a találkozások helye lesz.

Mosonmagyaróvár, 2011. október 1., szombat (MTI) – Átadták szombaton Mosonmagyaróvár mosoni városrészének megszépült központját, amely Nagy István polgármester szerint a találkozások helye lesz.A terület rehabilitációjára 502 millió forintos támogatást nyert el az önkormányzat a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól.

Az önrésszel együtt 725 millió forintos beruházással újították meg és bővítették a piacot, felújították a piacnak helyet adó Kápolna teret, a közelében lévő Erzsébet teret pedig hangulatos kisvárosi főtérré, találkozások helyévé alakították - mondta a fideszes polgármester ünnepi köszöntőjében, az egész napos programot megnyitva.

A terek díszburkolatot kaptak, látványukat zöldfelületek gazdagítják. Mindkét téren egységes megjelenésű padokat, virágedényeket, kandelábereket és ivókutakat helyeztek el. A mosoni városközpont hangulatát új szökőkút és kőoszlopon álló zenélő óra emeli. A projekt keretében a kulturális eseményeknek helyet adó Fehér Ló közösségi házat is rekonstruálták.

A megszépült környezet javítja az ott élők közérzetét, életminőségét, gazdasági értelemben pedig felértékeli a közelben található területeket, amelyek hasznosítására magántőkét is szeretnének bevonni - mondta a polgármester az MTI-nek az egy év alatt megvalósult fejlesztés várható hatásairól.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!